Полицейски патрули вече обикалят в района на Борисовското гробище край

...
Полицейски патрули вече обикалят в района на Борисовското гробище край
Коментари Харесай

Полиция и камери вече следят района, където ще бъде погребан Навални


Полицейски патрули към този момент обикалят в региона на Борисовското гробище край Москва, където в петък, 1 март, би трябвало да бъде заровен Алексей Навални.

На фотоси и видео, публикувани от самостоятелния канала RusNews се вижда, че към гробището и близката метростанция са ситуирани екипи от по двама-трима души, приготвени са железни ограждения и са сложени камери за наблюдаване.

На входа на гробището чиновниците на полицията изискват персонални документи, разпитват за задачата на визитата и преглеждат персоналните движимости на влизащите, като изясняват, че задачата е " предотвратяването на терористична интервенция ".

За гибелта на Навални стана ясно на 16 февруари и от този момент околните му се опитваха първо да получат тялото, а по-късно да провеждат и поклонението, до момента в който погребални организации в Русия всеобщо отказваха да се заемат.

В последна сметка погребението ще би трябвало да се организира без публично поклонение, а преди него е проведено опело в църквата " Св.Богородица " в московския квартал Марино.

В сряда Юлия Навалная написа в X (бивш " Туитър " ), че за неналичието на поклонение и обществено сбогуване със брачна половинка ѝ са отговорни двама души - Владимир Путин и кметът на Москва Сергей Собянин.

" Хората в Кремъл го убиха, по-късно издевателстваха над тялото му, по-късно над майка му, а в този момент над паметта му. Ние не желаеме никакво особено отношение - единствено да се даде опция на хората да се сбогуват с Алексей. Моля ви, просто не ни пречете, " прикани Навалная.

Няколко часа преди обявата в тирада пред Европейския парламент тя предизвести, че по време на погребението в петък чака да има арести на хора, отишли да се поклонят пред тялото и делото на Навални.

" Първо една седмица се борехме да ни дадат тялото на Алексей и да ни разрешат да го погребем. След това избирах ковчег и гроб. Погребението ще се състои в петък, а аз не съм сигурна дали то ще протече спокойно или полицията ще арестува тези, които ще дойдат да се простят с Алексей, " сподели Юлия Навалная.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР