Полицейски началник от КАТ-Пловдив спаси припаднал първокласник. Инспектор Илиян Гвоздев

...
Полицейски началник от КАТ-Пловдив спаси припаднал първокласник. Инспектор Илиян Гвоздев
Коментари Харесай

Полицай от Пловдив спаси живота на първокласник, изпаднал в кома

Полицейски шеф от КАТ-Пловдив избави примрял първокласник. Инспектор Илиян Гвоздев е в двора на учебно заведение „ Васил Петлешков ”, когато е извикан за помощ. Ситуацията се разиграла през вчерашния ден към 14 часа. Той се отзовал неотложно, с цел да помогне на припадналото момче, като в това време позвънява и на телефон 112, описват сътрудници на инсп. Гвоздев.

На място е и здравната сестра на учебното заведение. Заедно с нея те вземат решение, че момчето има потребност от незабавна помощ и откарват дете то в УМБАЛ „ Свети Георги ” със служебния автомобил на служителя на реда. 

„ Детето бе донесено на ръце от контрольор Гвоздев, без дишане и в кома ”, описа доктор Кирил Атлиев, шеф на Спешното поделение в УМБАЛ „ Свети Георги “. Не е ясно какво щеше да стане, в случай че се бяха забавили, до момента в който чакат Бърза помощ, добави той и акцентира, че реакцията на инспектора и здравната сестра е била животоспасяваща.

След като дишането на дете то е възобновено са извикани анестезиолог невролог и хирург. По-късно то е откарано с кола за спешна помощ в интензивното поделение на Детска педиатрия, където се намира и сега с ясно схващане, без усложнения в дишането и в устойчиво хемодинамично положение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР