Полицейски кучета следят за обществения ред в Бургас. Патрулите с

...
Полицейски кучета следят за обществения ред в Бургас. Патрулите с
Коментари Харесай

Кучета следят за обществения ред в Бургас, могат да издирват и задържат хора

Полицейски кучета наблюдават за публичния ред в Бургас. Патрулите с четириноги са част от екипите, които от през днешния ден охраняват центъра на града.

Тригодишните Аякс и Дарк са от особено подготвените кучета, които дежурят на смени по централните улици в морския град. Четириногите чиновници на реда обикалят с намордници и нагръдник, като наблюдават за сигурността на минувачите.

„ Като цяло е подготвен да намира хора, работи и по мирисова диря, търси, задържа лица ", разяснява Иван Колев от бранш " Специализирани полицейски сили " към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

Кучетата се употребяват в границите на шест часа, дава им се време и за отмора.

По коледните празници част от полицейските кучета са включени в защитата на градския площад. Нарядите им са минали без катастрофи.

" Всичко беше обикновено, което е добре. Хората се радват, обикновено, всеки обича животните ", споделя Панайот Ставрев, от „ Специализирани полицейски сили " в Бургас.

Пешите патрули ще обхождат труднодостъпните с автомобил места, като основните пешеходни зони, жп и автогари.

" Предимно ще са за защита на публичния ред, зародили кавги, в случай че някъде има при нужда ще се включват ", показва контрольор Светломир Мудев, нач. група " Сектор " Специализирани полицейски сили " към полицията в Бургас.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР