Полицейски кордон и протестиращи посрещнаха общинските съветници в Пловдив преди

...
Полицейски кордон и протестиращи посрещнаха общинските съветници в Пловдив преди
Коментари Харесай

Полицейски кордон и протестиращи посрещнаха пловдивските общинари

Полицейски кордон и протестиращи посрещнаха общинските съветници в Пловдив преди началото на постоянното им съвещание тази заран. Причината е идното гласоподаване за застрояването на някогашния терен на завода на " Кока-Кола " или " Тексим " с 50-метрови здания, с разгънатата застроената повърхност от близо 170 хиляди кв. метра, съобщи " Марица ".

Групата от към 20 души, водена от Асен Костов, е провела проявата си по обществените мрежи.

" Защо толкоз полиция за любовта на народа. Съобразявайте се с хората, които поддържат страната ", възкликна доктор Веселка Христамян.

Костов разгласи, че желаят оставката на зам.- кмета арх. Невена Балчева поради " презастрояването на Пловдив " и съмненията за намесени персонални ползи.

Протестиращите посрещнаха преди сесията кмета Здравко Димитров и настояха да влязат на съвещанието, с цел да показват претекстовете си за митинга.

Една от точките в общинската сесията е прегласуване на върнатото от регионалния шеф решение за смяна на подробния организационен проект (ПУП) на имота против кметството на Район Източен в Пловдив. Чрез него се дава опция 48-те декара да се застроят с компактност до 70%. Фирмата-инвеститор е обвързвана с предприемача Ангел Куков, който е и притежател на Адата, който е оповестил желание да построи голям жилищен комплекс на това място.

Според регионалния шеф Дани Каназирева, обаче, с решението на съветниците устройствените индикатори са повишени и не дават отговор на нормативните условия, които позволяват оптимално застрояване до 50%.

Групите на Българска социалистическа партия, Кауза Пловдив, Демократична България и на ЗС " Ал. Стамболийски " с ръководител Георги Колев щели да поддържат настояването да се анулира решението, съобщи Асен Костов, представен от БНР.

На влизане в постройката арх. Балчева бе посрещната с крясъци " Оставка " от протестиращите, които я стопираха и настояха за пояснение за какво е позволила сходно решение. Тя съобщи, че това е решение на ЕСУТ. Протестиращите прибавиха, че тече подписка за нейната оставка, подкрепена към този момент от над 1000 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР