Полицейската префектура във френската столица съобщи, че е мобилизирала 6,6

...
Полицейската префектура във френската столица съобщи, че е мобилизирала 6,6
Коментари Харесай

Близо 7 хил. полицаи в Париж затягат контрола върху мерките срещу COVID-19

Полицейската префектура във френската столица заяви, че е мобилизирала 6,6 хиляди служители на реда и жандармеристи, които да наблюдават за съблюдаване на коронавирусните ограничавания през почивните дни преди католическия Великден на следващия ден.

На фона на влошаващата се здравна конюнктура президентът вкара засилени ограничения за прекъсване на епидемията на територията на цялата страна. 6600 служители на реда и жандармеристи ще управляват спазването на здравните условия в столичния район Ил дьо Франс, се споделя в известието на префектурата, представено от ТАСС.

Властите припомнят, че е неразрешено събирането на повече от шестима души и отдалечаването без уважителна причина на повече от 10 километра от непрекъснатия адрес.

От на следващия ден сутринта е неразрешена продажбата на алкохол за у дома в заведения за хранене и питейни заведения. Целта е да се предотвратят всеобщи празненства и използването на алкохол на публични места.

Консумация на алкохол е неразрешена в паркове, по крайбрежните алеи и на известни измежду младежите места.

Полицаите и жандармеристите ще наблюдават и за носенето на маски, както и за организирането на всеобщи събирания и противозаконни празненства в частни домове и в публични заведения. Нарушителите ще бъдат глобявани по 135 евро.

Заради внезапното утежняване на здравната обстановка във Франция в сряда вечерта президентът Еманюел Макрон разгласи в телевизионно послание разширение от през днешния ден на карантинните ограничения във всички департаменти на страната.

В момента в режим на самоизолация са 19 департамента. Макрон подреди и затваряне на всички образователни заведения за 3 седмици.

Запазва се вечерният час от 19 ч. до 6 ч. заран.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР