Полицейска групова снимка със заловения затворник Данело Кавалканте предизвиква критики онлайн

...
Малко след като избягалият затворник Данело Кавалканте беше заловен в Пенсилвания
Коментари Харесай

Малко след като избягалият затворник Данело Кавалканте беше заловен в Пенсилвания в сряда след интензивно 14-дневно издирване, служители на реда позираха за групова снимка с осъдения убиец.

Моментът — показващ десетки офицери в камуфлаж, държащи оръжия, заобикалящи Кавалканте — беше уловен от хеликоптер от станцията на CBS Philadelphia KYW и предизвика известни критики в социалните медии.

Един потребител на X, известен преди като Twitter, каза, че снимката е с „лош вкус“.

„Намирам за интересно, че органите на реда позират с усмивки за залавянето на Кавалканте“, пише друг потребител на X, добавяйки, че органите на реда са свършили „добра работа“, но Кавалканте „ги е засрамвал две седмици“.

„60 минути“ на CBS News това „не сме ние“.

„Знаете ли, ние не изхвърляме тези неща като трофеи“, каза Обама.

Потребители на X споделиха този цитат, добавяйки: „имайте това предвид, когато оправдавате Данело Cavalcante заснема снимка."

Друг потребител на X каза, че снимката е „най-глупавото нещо, излязло от преследването", наричайки я „наистина непрофесионална“.

Когато го попитаха за критиките , подполковник от щатската полиция на Пенсилвания Джордж Бивенс каза, че полицаите се „гордеят с работата си“. „Изобщо не ме притеснява фактът, че са направили снимка с него в ареста“, каза Бивенс по време на пресконференция в сряда.

Политиката на щатската полиция на Пенсилвания за социални медии забранява споделянето на поверителни информация, изображения на значки или униформени лепенки без разрешение и представяне на поведение, което може да подкопае доверието на обществото в полицията.

Длъжностни лица пуснаха няколко изображения след залавянето на Кавалканте — включително снимка на органите на реда, които го водят с белезници в нещо, което изглежда като болнична рокля.

Кавалканте, който беше задържан в окръг Честър Затворът в Уест Честър, след като беше осъден на доживотен затвор за убийство от първа степен, избяга от съоръжението сутринта на 31 август, започвайки мащабно издирване.

След като избягал, Кавалканте планирал да открадне някого и да избяга в Канада, казаха властите. Той е използвал бръснарско ножче, за да обръсне брадата и мустаците си и е оцелял с открадната диня и поточна вода, каза Кавалканте, бразилски гражданин, на разследващите чрез португалски преводач. Той каза на органите на реда, че едва не са го настъпили няколко пъти по време на издирването им, докато се е криел под листа и храсти.

Щатската полиция на Пенсилвания беше подпомогната от Службата на маршалите на САЩ по време на обширното издирване. K9 на име Йода също помогна за намирането на Кавалканте.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР