Полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения

...
Полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения
Коментари Харесай

9 са задържани при специализираната акция в Плевенска област

Полицейска акция за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред се организира на 29-ти мартна територията на ОДМВР – Плевен. В интервенцията са включени сили на всички районни ръководства, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при регионалната дирекция и Зонално жандармерийско ръководство – Плевен; подкрепени от „ Държавно горско стопанство “, „ Българска организация по сигурност на храните “, „ Регионална ревизия по запазване на околната среда и водите “, Национална агенция за приходите и РЗИ. Изградени са и краткотрайни контролно - пропускателни пункта, ситуирани на основни места в района.
Основните акценти в инспекциите са свързани с закононарушения против личността и собствеността на жителите, кражбите и незаконните отнемания на коли, противопоставяне на притежанието и разпространяването на наркотични субстанции, разпространяването на контрабандни артикули, надзор на водачите за недееспособност, ръководство след приложимост на опиати и алкохол, както и съблюдаване на скоростните режими.
В хода на акцията са тествани 373 лица и 317 моторни транспортни средства. Извършени са инспекции на 13 пункта за черни и цветни метали, 9 заложни къщи, 14 автоморги, автосервизи и депа; 27 питейни и увеселителни заведения, 52 търговски обекта. В региона са регистрирани 13 закононарушения, свързани с опиатите, артикули с незаплатен данък, нелегално добита дървесина, нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Задържани с полицейска мярка за период до 24 часа са 9 лица. За нарушавания са формирани 51 акта. Съставени са 4 протокола по член 64 и член 65 от ЗМВР. В хода на спецакцията са формирани и 3 акта и констативни протокола от други органи. Образувани са пет досъдебни производства и шест бързи производства.
Материалите по случаите са докладвани в районна прокуратура – Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР