Полицаят, убил 18-годишно момче, ще получи глоба единствено за това,

...
Полицаят, убил 18-годишно момче, ще получи глоба единствено за това,
Коментари Харесай

Полицаят, убил 18-годишно момче, ще бъде глобен за използване на лично оръжие

Полицаят, умъртвил 18-годишно момче , ще получи санкция само за това, че е употребявал персоналното си оръжие. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по Би Ти Ви и добави, че Министерство на вътрешните работи застава зад служителя на реда.

На 18 септември служител на реда, който бяга с багаж от бизнес център в София. По-рано за мъжа са подадени три сигнала, съгласно които той е.

В сряда Стоянов заяви, че служителят на реда е извършил " всички указания и протоколи за деяние при такива случаи ". Единственото, за което той ще получи наказване, е потреблението на персоналното си оръжие вместо служебното.

„ Полицаят е употребявал огнестрелното оръжие, откакто неведнъж е отправил вербални предизвестия да прекрати бягането. Огнестрелното оръжие е употребявано откакто служителят е създал предупредителни изстрели “, изясни министърът.

Полицаят обаче не е употребявал стоп патрони, каквото е условието за първите три изстрела. Причината е, че той не е имал такива в персоналния си револвер.

По думи на Стоянов има данни, че 18-годишният мъж е част от група, която е заплашвала жертвите си с владеене на огнестрелно оръжие.

На 18 септември служителите на реда са извикани след сигнал, че в региона на столичен хотел трима непознати са нападнали две девойки, блъснали са едното от тях и след опасност са им взели раница с персонални движимости и пари.

Впоследствие охранител на търговски обект е видял тримата маскирани и е подал сигнал.

При идването на екипа на Министерство на вътрешните работи тримата се качват в рейс, който стопира след сигнала на служителите на реда. Там един от обвинените в обир е задържан. Другите двама стартират да бягат.

Впоследствие служителят на реда стреля по 18-годишния мъж, който по-късно умира в болничното заведение.

Стоянов добави, че законът за Министерство на вътрешните работи дава опция на чиновниците да употребяват оръжие във връзка с лице, което е направило закононарушение, бяга и отхвърля да се подчини.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР