Полицаят се е възползвал от право, записано в Закона на

...
Полицаят се е възползвал от право, записано в Закона на
Коментари Харесай

Главсекът: Правото на полицая да стреля не е обвързано с вида оръжие

Полицаят се е възползвал от право, записано в Закона на Министерство на вътрешните работи - приложимост на оръжие. То е при възпроизвеждане на предупредителни изстрели, а това право не е обвързано с това какво е оръжието - служебно или персонално. Това съобщи пред Нова телевизия. Предварително той съобщи, че като чиновник на тази служба пази всяко едно деяние на полицията.

Живко Коцев съобщи, че е укоримо съгласно една директива на Министерство на вътрешните работи, за която още предходната година е направено предложение да се промени.

По потреблението на персонално оръжие от полиция в София е почнала инспекция - с този мотив Коцев не отговори от какъв брой метра е стреляно. Подчерта обаче че служителите на реда са направили всички дейности по закон и както са в инструкцията. Защити и тезата за изискванията, при които е стреляно - " има безспорна нужда ".

Абсолютно неприемливо е в миг, в който цялата полиция се бори с множеството произшествия, провокирани от пияни водачи, е . Живко Коцев упорства и чака оставката или уволнението на пловдивския служители на реда. Извършена е инспекция и доколкото е наясно л оставката на шефа на Пето районно управление (на МВР) Иван Чочков. 

Министерство на вътрешните работи ще изиска намаляването на прага за възможни промили алкохол в кръвта на водачите на 0.5 от 1.2, както е сега . Личното мнение на Живко Коцев е, че тези промили би трябвало да са 0.0, само че Министерство на вътрешните работи ще се съобрази с европейската процедура. Министерство на вътрешните работи продължава и ще продължи интензивно да противодейства на войната по пътищата с превантивна активност и инспекции, увери Коцев.

Живко Коцев отклони въпроси за следствието на , без да дава отговор на въпрос следствието изключва ли политическа линия за него. Работи се по всички версии и задълбочено, защото, както главсекът изясни - самото нападение е доста добре проведено и доста добре квалифицирано, Алексей Петров е бил следен и е убит сега, когато не е имал защита, добре селекциониран е моментът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР