Полицаят, прострелял 19-годишен младеж в Плевен, е произвел изстрелите с

...
Полицаят, прострелял 19-годишен младеж в Плевен, е произвел изстрелите с
Коментари Харесай

Полицаят, прострелял момче, бил с над 20 години опит в системата на МВР

Полицаят, прострелял 19-годишен юноша в Плевен, е създал изстрелите с персоналното си оръжие. Общо четирима чиновници на реда са били в необозначения автомобил, засякъл се с колата, в която пътували петима млади мъже. Версиите на двете страни се различавали, само че е ясно едно - до случая се е стигнало след засичане на двете коли.

„ Лично не съумях да беседвам с служителя на реда. Това е извънредно противен случай, при който станахме очевидци на непрофесионален метод от страна на полицейския чиновник. Хубавото е, че момчето е живо и е отвън заплаха за живота ”, разяснява в студиото на „ Събуди се ” ст. комисар Атанас Илков, шеф на Групово дело „ Национална полиция ”.

Той изясни, че не е цел обясненията на служителя на реда, а че самата обстановка поражда при прекъсване на автомобил от страна на чиновниците на реда в късните часове на деня. „ По данни на служителя той слиза и се показва, само че момчетата споделят, че не са възприели неговите разпрореждания и инструкции. Колата е била цивилна, той не е бил с униформа, само че по негови думи е посочил служебната си карта. В този ден е бил на работа, само че това не му дава право да прави дейности, които са в хипотезите на превишаване на полицейските пълномощия ”, сподели още  ст. комисар Илков.

По негови думи оръжието на служителят на реда е било негово лично и законно притежавано, а в хода на инспекцията ще стане ясно дали и останалите трима чиновници на реда, ще се търси отговорност. „ Служителят, създал изстрела, е с над 20 години стаж в системата. Над 20 пъти е награждаван, като има доста дребни пропуски в неговата работа ”, сподели още ст. Комисар Илков.

Директорът на Групово дело „ Национална полиция ” разяснява и тематиката с купения избор. „ Подготовката и произвеждането на избори, подсигурява публичен ред, това е съществено тестване за Министерство на вътрешните работи. Имаме основана доста добра организация, организираха се доста срещи, има обособени междуведомствени звена, които работя по тази тематика. Своевременно е реагирано на всеки сигнал, който е подаден ”, добави ст. комисар Илков. Той изясни, че има спад в получените сигнали за купени гласове, по отношение на 2023 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР