Полицаят от СДВР Владимир Стоянов остава в ареста. Това реши

...
Полицаят от СДВР Владимир Стоянов остава в ареста. Това реши
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ: Откриха наркотици у ченгето от СДВР, прекарвало бежанци! Оправдава се с болния си баща

Полицаят от Столична дирекция на вътрешните работи Владимир Стоянов остава в ареста. Това реши доскоро областен съд Карлово. Стоянов е направил извънредно публично рисково закононарушение. Той е упрекнат в това, че е възпрепядствал органите на реда да извършат отговорностите си по работа, и е оказал помощ на бежанци да обитават на територията на България.

" При задържането на служителя на реда в обувката му е открито вещество, за което се допуска, че е опиат. То сега се изследва и ще бъде предмет на друго обвиняване ", изясни пред БЛИЦ наблюдаващият прокурор.

Припомняме, че 28-годишният служители на реда бе заловен край Пирдоп след луда гонка и бягство от полицията в няколко града. Той е прекарвал 8 афганистански бежанци, които са влезнали от Турция през Бургас и са пътували към София, с цел да отидат в Германия. След като се измъкнало на няколко пъти от полицейски патрули в няколко области на страната, ченгето зарязало бежанците в Карлово, като на всичкото от горната страна и ги ограбило. Зарязало ги в подбланския град без пари и движимости.

В последната си дума пред съда Стоянов сподели, че съжалява за стореното и че е направил всичко това от нелепост, тъй като татко му няколко дни преди този момент бил излезнал от болница и нямал пари да си заплати клиничната пътека.

„ Ще потвърждавам против останалите и ще направя всичко, с цел да влязат те в затвор”, сподели още служителят на реда, само че отхвърли всевъзможен коментар пред медиите.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР