Полицай, спазил Закона за МВР, се оказа по-виновният Полицай застреля

...
Полицай, спазил Закона за МВР, се оказа по-виновният Полицай застреля
Коментари Харесай

Гади ми се как си измивате ръцете

Полицай, спазил Закона за Министерство на вътрешните работи, се оказа по-виновният
Полицай простреля 18-годишния Светльо Младенов след гонене на него и още двама младежи в нощта против понеделник. Полицаите подгониха тримата след сигнал, че са ограбили 18-годишно момиче. Младенов бе прострелян при гонка и след два предупредителни изстрела във въздуха.

Заглавието е във връзка на простреляния от служител на реда обвинен за серия грабежи след удари по главата с железна тръба, в това число и директно преди конфликта с органите на властта.

То е откъс от романа “Ханибал ” на Томас Харис, продължение на “Мълчанието на агнетата ”: “Ужасно скърбя, че се оказах в такова състояние. Ужасно скърбя, че в този момент съм в това състояние, и се усещам гадно. - Пред очите ѝ се появи падналият на улицата Бригъм и тя не се сдържа: - Гади ми се, като виждам по какъв начин всички вие се пробвате да си измиете ръцете ”.

Точно по този начин и на мен ми се гади от опитите на най-малко половин България да оправдае нарушителя и да осъди служителя на реда. Като е явно, че нарушителят е работил незаконно, а служителят на реда - съгласно Закона за Министерство на вътрешните работи.

Пак изтъквам: “Чл. 87. (1) Полицейските органи могат да употребяват оръжие единствено когато това е безусловно належащо:

...3. след предизвестие при задържане на разположение, извършващо или направило закононарушение от общ темперамент, в случай че то оказва опозиция или се пробва да избяга ”. Да допълня, че бягащият е бил предизвестен няколко пъти да спре, след което са създадени и два предупредителни изстрела във въздуха.

Не мога да схвана какво неразбираемо има в този текст, та по-голямата част от адвокатурата се превъзбуди като ято лешояди, надушили предстоящ мъртвец.

Започнаха едни теории на конспирацията, едни тълкувания на Наказателния кодекс и на други алинеи от Закона за Министерство на вътрешните работи. Примерно за какво бягащият бил улучен в тил. Ами бягащ човек къде да го улучиш? Е, да - Любо Пенев един път изясни положение на играчите си с цветистия израз “Един бяга обратно, различен скача надолу ”, само че за полицейска акция с мъртвец това не е съществено.

Според мастити и не толкоз адвокати служителят на реда е бил задължен да не стреля, а да изчака, тъй като двама от бандата били към този момент хванати и те биха могли да го издадат.

Спомних си по какъв начин преди година и нещо двама служители на реда починаха, тъй като рейс с мигранти отхвърли да спре и опустоши колата им. Е, те не стреляха тогава...

Едуард Папазян
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР