Полицай от Видинско, предотвратил уличен грабеж, получи областната награда „Полк.Вълчо

...
Полицай от Видинско, предотвратил уличен грабеж, получи областната награда „Полк.Вълчо
Коментари Харесай

Наградиха граничен полицай, осуетил грабеж във Видин

Полицай от Видинско, предотвратил махленски обир, получи регионалната премия „ Полк.Вълчо Вълчев” за 2017 година Министерство на вътрешните работи присъжда оценката на жител или длъжностно лице за оказана помощ на полицията в битката с престъпността.
Наградата беше връчена на гала през днешния ден от шефа на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Янко Янколов. Отличеният еднообразен е служителят на ГПУ-Брегово Бисер Владимиров. На 7 декември към 18.15 часа на ул. ”Георги С. Раковски” във Видин незнаен причинител издърпал дамската чанта на 68-годишна жителка на крайдунавския град и я съборил на земята. Оказалият се наоколо Бисер Владимиров реагирал стремително. Той застигнал непознатия и съумял да вземе чантата, в която имало огромна парична сума. Върнал отнетото на дамата и алармирал на тел. 112.
„ За мен е чест да връча премията на граничен служител на реда и наш съгражданин. Твърдо имам вяра, че чиновниците на вътрешното министерство би трябвало да бъдат почтени и всеодайни в работата си, а жителите – дейни и доблестни. С дейностите си, Бисер Владимиров потвърди това – като чиновник, и гражданин”, съобщи старши комисар Янколов при връчването на премията.
Годишната премия „ Полк. Вълчо Вълчев”, учредена от ОД Министерство на вътрешните работи – Видин през 2008 година, е в памет на някогашния шеф на видинската полиция, който бе погубен на 22 декември 2005 година, откакто се притекъл на помощ на юноша, станал жертва на обир в квартал Калето.
С връчването на тази премия, чиновниците на реда от Видинска област почитат паметта и мъжката постъпка на полк. Вълчев, показват признателност и насърчават жители и длъжностни лица, оказали подпомагане на полицията в битката с престъпността. Носителят й получава грамота и авторска статуетка на Ставри Калинов.
През 2008 година премията получи кметският наместник на село Дълго поле Сашко Димитров. Благодарение на неговата помощ в интервала 2006-2008 година полицейските чиновници съумяват да преустановят осъществяването на обири на части и детайли от електропреносната мрежа на територията на РУ-Белоградчик. Носител на премията за 2010г. е видинчанинът Георги Александров. Той, благодарение на сина си, задържа на място тримата причинители на кражбата на герба на Видин от входа на Стамбол капия в центъра на града.
На тържеството участваха комисар Валентин Ванков – шеф на ГПУ-Брегово, чиновници от регионалната дирекция и РУ-Видин, публицисти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР