Полицай от Върбица и пожарникар от градската противопожарна служба в

...
Полицай от Върбица и пожарникар от градската противопожарна служба в
Коментари Харесай

Полицай и пожарникар спасиха удавник на Кабакум два дни преди спасителния сезон -

Полицай от Върбица и пожарникар от градската противопожарна работа в Шумен избавиха давещ се мъж във водите на плажа Кабакум край Варна, заяви представителят на ОДМВР в Шумен Ася Йорданова. Служителите на Министерство на вътрешните работи били край морето за обичайния полицейски шампионат по футбол в Албена.

„ Настанени сме на в хотел на плажа Кабакум и в понеделник отидохме да се разходим край морето и, както си вървим, хора взеха да викат: избавител, избавител! “ – описа пред OFFNews някогашният криминалист Младен Борисов, в този момент треньор на служителите на реда футболисти в регионалната дирекция. В понеделник спасители на плажа към момента нямало, плажът е охранителен едвам от през днешния ден.

Откъм морето се виждал мъж, който ръкомаха, очевидно изпаднал в злополучие и нямало доста време за мислене. Борисов бил в компанията на пожарникаря Димитър Пеев и на младшия областен контрольор от сектора във Върбица Даниел Перушински. Двамата единствено хвърлили джапанките и тениските си и се хвърилил в морето на помощ на удавника.

„ Опитни плувци са, Пеев е упражнявал плуване, а Перушински е израснал по крайбрежията на язовир Тича и, несъмнено, неведнъж го е преплувал, само че казусът беше, че имаше високи талази и от тяхното равнище на погледа не можеха да видят мъжа, напътствахме ги от брега, обръщаха се и чакаха инструкции – наляво, надясно. “ – споделя Младен Борисов.
В един миг момчетата също се тормозили, тъй като не виждали удавника, а водата взела да дърпа и тях във вътрешността. Въпреки това траяли, съумели да вземат жилетка от някакъв джет и като стигнали до давещия се му я дали и помогнали на останалия без сили мъж да стигне до брега. Цялата избавителна интервенция траяла към 10 минути. Спасеният е мъж на ок. 60 години, влезнал да плува, само че течението го издърпало във вътрешността.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР