Полицай изгони медици от ПТП край село Баня, за да

...
Полицай изгони медици от ПТП край село Баня, за да
Коментари Харесай

Недопустимо! Полицай изгони медици, спрели да помогнат при ПТП край Пловдив

Полицай изгони медици от ПТП край село Баня, с цел да не му пречат да си прави работата. Това описа пред TrafficNews свидетел, озовал се на мястото на случая.
Прочетете още
Катастрофата е станала малко преди 13 часа през днешния ден на пътя Пловдив - Карлово. При нея са взели участие 2 автомобила, а повода е несъобразена скорост и неспазване на отдалеченост. През това време частна кола за спешна помощ се прибирала от Пловдив в посока Карлово и навръх село Баня, медиците видели ПТП-то.

Тъй като колата за спешна помощ е била с доктор вътре, а на място е нямало Спешен екип, медиците са спрели с желанието  да окажат първа  помощ на две възрастни дами. По думите на водача на профилирания автомобил, дамите са нямали забележими рани и пострадвания, само че са били много уплашени. Въпреки това обаче са били изгонени от органите на реда, тъй като им пречат да си правят работата.

От частната „ Спешна помощ ” незабавно са подали сигнал на телефон 112 против служителя на реда. Медията се свърза и с пресцентъра на Министерство на вътрешните работи за коментар, от където незабавно направиха инспекция.

„ Докато служителите на реда са отработвали ПТП с материални вреди, фактически е спряла частна кола за спешна помощ да окаже помощ. Служителите на Министерство на вътрешните работи са позволили медиците да беседват с потърпевшите, даже едната жена е била прегледана на място в колата за спешна помощ. След това двете дами сами са отказали лекарска помощ и не са поискали да бъдат приети в болница. В следствие служителят на Министерство на вътрешните работи е помолил медиците да изоставен ПТП-то, защото са предложили транспорт на потърпевшите ”, оповестиха от полицията. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР