Полицай глоби жена шофьор за несъобразяване с маркировка“, която на

...
Полицай глоби жена шофьор за несъобразяване с маркировка“, която на
Коментари Харесай

Абсурд: Полицай глоби шофьорка за несъобразяване с маркировка, която липсва на пътя

Полицай санкции жена водач за „ несъобразяване с маркировка “, която на процедура липсва на пътя. Абсурдният случай е от Велико Търново.

Бул. „ България “ в старопрестолния град е с изчезнала маркировки и с голям брой кръпки на асфалта, тъй като преди близо година там е осъществен ремонт на водопреносната мрежа. Основно тази пътна артерия е натоварена през утринните часове или в края на работния ден, като случката с санкционираната жена се разиграва към 15 часа, когато придвижването е съвсем замряло.

Глобената пожела да резервира анонимността си, само че пред Би Ти Ви приказва нейният юрист. „ Имало е автомобил, който е желал да влезе към паркоместата зад жилищните здания на булеварда. Той е карал постепенно, по тази причина моята клиентка е дала мигач и го е заобиколила “, изясни юрист Дончо Бораджиев.

Оказва се, че зад нея се движи патрулен автомобил. Органите на реда я настигат и стопират. „ Тя попитала, какво нарушаване е направила, а те ѝ декларирали, че не се е съобразила с пътната маркировка. На въпрос, с коя маркировка би трябвало да се съобрази, те дали отговор, че тя живее в града и би трябвало да знае, къде е маркировката, даже да не се вижда такава “, изясни още юристът.

Оказва се, че дамата е нарушила нещо, което би трябвало да си показва. „ Много е елементарно да обвиним съответния служител на реда, който несъмнено е постъпил неуместно, само че за жалост нашето законодателство през последните години основава извършители “, регистрира още юриста на пострадалата.

Според него през последните години българите не просто се ревизират, а това се прави от съответните органи по този начин, че непременно да последва санкция или различен тип наказване.

„ Има едно неправилно разбиране, че фиш не може да се апелира. Всяко наказване може да се апелира. Преди време бяха споделили, че санкции до 50 лева не се апелират. Това към този момент не е по този начин. Ние сме пуснали несъгласие до началника на съответното РПУ на Министерство на вътрешните работи, който издава този фиш. Вярвам, че той ще бъде анулиран, тъй като обстановката е неуместна “, сподели още юрист Бораджиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР