Полицай блъсна дете и избяга. 19-годишен шофьор също. И двете

...
Полицай блъсна дете и избяга. 19-годишен шофьор също. И двете
Коментари Харесай

Две деца пострадаха при катастрофи във Видинско, шофьорите избягаха

Полицай блъсна дете и избяга. 19-годишен водач също. И двете произшествия станаха във Видинско в границите на два часа нощес. Двете деца пострадаха съществено. 13-годишно момче е в тежко положение, а 8-годишно дете е със строшен крайник.

13-годишното момче е откарано в кома в детската хирургия на болница " Пирогов " след злополуката в град Брегово. Тя става на това кръстовище след 9 вечерта. Рикардо бил самичък и карал колелото си, когато го блъска автомобилът.

Шофьорът, който е предизвикал злополуката, е 19-годишен и към този момент е залавян да кара с превишена скорост, поради което му е формиран акт. Открит е в дома на дядо си, където се укривал. Задържан е от полицията за период до 24 часа. Близките на потърпевшото дете отпътували дружно с него в София, а съседите са потресени.

Улиците към кръстовището, където е станала злополуката неотдавна са асфалтирани и постоянно колите се движат с висока скорост, само че до в този момент не е имало произшествия.

" Поради тия нападения придвижване с висока скорост ще сложиме тека такива неравности. Вече до седмица това ще бъде изпълнено, с цел да понижиме скоростта. Ще инсталираме и камери спомагателни, камери с висока резолюция, която да чете и номера на коли ", изясни Илиян Бърсанов, кмет на община Брегово.

Дете пострада и при различен случай в регионалния град. На оживена улица във Видин 8-годишно дете се спуска след топката, с която играело в двора и кола го опустошава. Разминава се без съществени пострадвания.

" Чухме удар. Той изпищя. Излязохме на открито. Разбрахме, че го е блъснала кола. Слава Богу, няма съществени пострадвания. Пукната му е единствено костта на подбедрицата. Искам да се обърна към водачите, към тези, които се возят в колите. Колата е с цел да си свършиш работа. Удобство, а не причиняваш гибел, болежка и страдалчество на другите и на себе си ", споделя Таня Петрова, баба на потърпевшото дете.

Шофьорът на автомобила напуща мястото на злополуката, открит е през днешния ден по-късно. Оказва се, че е чиновник на полицейски сектор. Срещу него е формирано дисциплинарно произвеждане.

Репортер: Анжела Каменова, БНР-Радио Видин
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР