Полицаите от Шесто районно заловиха шестима непълнолетни за множество взломни

...
Полицаите от Шесто районно заловиха шестима непълнолетни за множество взломни
Коментари Харесай

Детската мафия на Столипиново порасна! Шестима в ареста за взломни кражби

Полицаите от Шесто районно заловиха шестима малолетни за голям брой взломни обири.

17-годишният Аксой е открит като създател на пет следващи влизания с щурм в офиси и заведения през денонощието, откъдето отмъкнал 1800 лв. и три мобилни телефона. Непълнолетният е с богато престъпно досие и присъди. Първите му регистрации са от времето, когато Аксой е на 10 години. С разпореждане на наблюдаващ областен прокурор е притеглен като обвинен и наведен в ареста за 72 часа.

За друга кражба на 600 лв. от павилион, на който разрушили стена, са арестувани тримата малолетни Асен, Тунджай и Васил. За броени часове след получен сигнал през вчерашния ден криминалистите хванали други двама техни познайници, на 17 и 18 години.

Разследването на полицейските чиновници стартирала към 4 ч., когато било обявено, че се е задействала охранителната система на офис за парични преводи. Впоследствие било открито, че вратата на помещението е разрушена и липсва парична сума в левове и валута на обща стойност към 12000 лв.. Още същия ден в районното ръководство е отведен единият от причинителите, а вторият – арестуван благодарение на чиновниците на реда в Девин.

Аксой, чието име в действителност е Красимир Атанасов е част от детската мафия на Столипиново. Част от от бандата на Сънчо. Той има още двама братя и сестра. Баща му е в пандиза за обири, а майка му е заета да ражда деца. Първата му престъпна регистрация е отпреди 8 години, като оттогава той към този момент е направил серия взломни обири. Прибиран е над 50 пъти в ареста. Тъй като фамилията му не поставя грижи за него, обществените служби са го настанили в дом за деца, лишени от наставнически грижи.

Работата по формираните досъдебни производства продължава. За случаите е известена Районна прокуратура – Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР