Полицаите и пожарникари излязоха на втори национален протест пред новата

...
Полицаите и пожарникари излязоха на втори национален протест пред новата
Коментари Харесай

Полицаите негодуват, че се подиграват с труда им

Полицаите и пожарникари излязоха на втори народен митинг пред новата постройка на Народното събрание, която е в някогашния Партиен дом. Причината за днешния втори народен митинг на служителите на реда е, че не беше задоволено настояването им за нарастване на заплатите с 30%.

Протестът стартира с химна на Република България и с апела всички да сложат маските си съгласно условията поради пандемията от COVID-19. По време на митинга всички присъстващи уважиха с едноминутно безмълвие починалите чиновници на реда по време на осъществяването на служебния си дълг.

Валентин Попов, ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР), съобщи по време на митинга, че доста промени са извършени, само че действително в Министерство на вътрешните работи нищо не е променено. Ситуацията и в този момент демонстрира това. Преговорите с управлението на Министерство на вътрешните работи не бяха договаряния, а имаше срещи и диалози, на които ние бяхме поканени, с цел да ни се заяви нещо, уточни Попов.

Ние сме тук през днешния ден освен поради пари, а и поради нашата чест и достолепие, с които се подиграха, сподели още той.

Припомняме, на 25 ноември депутатите взеха решение възнагражденията в системата на Министерство на вътрешните работи да бъдат увеличени с 15% от 1 януари 2021 година За да покрият разноските по нарастване на заплатите в бюджета на вътрешното министерство ще постъпят в допълнение 77,5 млн. лв..

В непосредственост до митинга на служителите на реда имаше и митинг на майките от " Системата ни убива ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР