Полицаите и надзирателите излизат на проест. Той ще се проведе

...
Полицаите и надзирателите излизат на проест. Той ще се проведе
Коментари Харесай

Полицаите и надзирателите излизат на протест на 5 юли

Полицаите и надзирателите излизат на проест. Той ще се организира пред Министеския съвет на 5 юли. Тогава Министерство на вътрешните работи ще означи 140 години от основаването си. Протестът е подсилен от Българкия лекарски съюз и КТ " Подкрепа ". Основното искане е почтено възнаграждение на нощния труд.

Илия Кузманов - зам.-председател на СВСМВР: Държавата се пробва някак си да получава безвъзмездна сигурност. В момента колкото и популистко да ви звучи, само че е доста тъкмо - 6 часа шезлонг в Приморско е сред 30 и 40 лв.. 8 часа за граничен служител на реда на границата нощно време е 2 лв.. Маринела Георгиева - член на УС на СФСЗБ: Освен по този начин наречената ставка за нощен труд сме сложили претенции и за изключителния труд, както и за увеличение на числеността на чиновниците в местата за отнемане от независимост, защото сега работим под санитарния най-малко.
Темата разяснява и вътрешният министър Младен Маринов. Той подсети, че през последните две години заплатите в системата на Министерство на вътрешните работи са вдигнати с 30%. Маринов изясни, че е склонен, че нощният труд е нископлатен и ще направи всичко допустимо да се усили заплащането, само че това може да стане следващата година със идващия държавен бюджет. Министърът подсети, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи са с ненормирано работно време и при изключителни обстановки би трябвало да поставят ексклузивен труд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР