Полицаите да получават допълнително възнаграждение от 50 стотинки за всеки

...
Полицаите да получават допълнително възнаграждение от 50 стотинки за всеки
Коментари Харесай

Министър Маринов вдига заплащането на полицаите


Полицаите да получават в допълнение заплащане от 50 стотинки за всеки отработен час от 22,00 до 6,00 часа. Това планува план на заповед на вътрешния министър Младен Маринов, оповестен за публично разискване, което би трябвало да завърши на 8 декември, заяви "Лекс.бг ".

Полицаите от години недоволстват против ниското възнаграждение на нощния им труд. Според последната заповед на предшественика на Маринов - Валентин Радев, те получават по 25 стотинки на час. Освен нарастване на тази сума в този момент е планувано, че за работа на публични празници, без значение дали тя съставлява ексклузивен труд, ще се заплаща в допълнение удвоеният размер на главното месечно заплащане.

Докато са разполагаем държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи пък ще получават в допълнение по 35 стотинки на час. Със заповедта се регламентира и какъв брой от горната страна ще получават хората в системата с научна степен с дисертационен труд. Тези със степен "доктор " ще вземат по 60 лева в допълнение, а докторите на науките по 90 лева

Министър Маринов урежда и какъв брой ще е спомагателното заплащане за осъществяване на характерни служебни действия. То е % от половината от така наречен база, за установяване размера на главното месечно заплащане за най-ниската служба в системата. Тази година базата е 380 лева Предложението на министерството на финансите е и следващата година да остане същата.

Така основата за пресмятане на спомагателното заплащане за характерни служебни действия ще е 190 лева В заповедта се предлага то да е най-високо за проверяващите служители на реда в Столичната дирекция на вътрешните работи - до 230 на 100, т.е. да получават до 437 лева от горната страна над заплатата си.

По 380 лева над учредената си заплата ще получават баретите от Специализирания отряд за битка с тероризма. Добавката за агентурно-оперативна или издирвателна активност ще зависи от това къде е осъществена. Така служителите на реда в София ще получават до 171 лева, сътрудниците им в Пловдив, Варна и Бургас - до 133 лева, а всички останали - до 95 лева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР