Полицаи в Нови пазар са задържали помагач в телефонна измама,

...
Полицаи в Нови пазар са задържали помагач в телефонна измама,
Коментари Харесай

Полицаи попречиха на телефонни измамници да отмъкнат 11 бона от възрастна жена

Полицаи в Нови пазар са задържали помощник в телефонна машинация , като са опазили спестявания в размер на 11 100 лв. на 79-годишна локална жителка, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Уточнява се, че през вчерашния ден преди обяд били получени над 10 сигнала за опити за измами.

След подхванатата полицейска акция, в региона на едно от учебните заведения служителите на реда забелязали мъж, който върви по една от улиците, оглежда се и приказва по телефона. Последвали го. Забелязали, че от двора на една къща излиза с торба . Малко по-късно се върнал на същия адрес и взел още нещо, като не спирал да приказва по телефона. Спрян бил за инспекция.

Оказал се 48-годишен от село Войвода . При осъществения персонален обиск от него били конфискувани общо 11 100 лв. , сложени в торба и буркан. Парите били предадени от 79-годишна жена , с цел да " подкрепи дейностите на полицията " за залавяне на измамници.

Сутринта на стационарния ѝ телефон позвънил чужд, който почнал да желае пари от дамата и да ѝ насочва закани и закани, че в случай че не съобщи всичките си пари на нея и околните ѝ ще им се случи най-лошото . Разговорът прекъснал.

Малко по-късно се обадил чужд мъж, споделил, че се споделя Димитър Димитров и е служител на реда. Имал информация, че телефонът ѝ е в лист на измамниците , които било допустимо да я търсят. Помолил я да спомага за задържането им.

С концепцията, че оказва помощ на полицията дамата изпълнила всички указания. Поставила 11 100 лв. в торба и буркан и ги оставила в двора на къщата си . Прибрала се отново съгласно напътствията, с цел да не " пострада ", в случай че се наложи пукотевица при задържането на измамниците.

" Мулето " пък обяснило, че било наето за работа по телефона . Предния ден получил позвъняване от чужд, който се показал за притежател на компания в Нови пазар. Казал на 48-годишния, че му трябват хора, които да вървят по адреси в града, с цел да вземат документи и капаро за разнообразни услуги . След като му било дадено положително възнаграждение, безработният мъж се съгласил.

Преди да извърши първата поръчка от новия си началник бил арестуван в полицейското ръководство в Нови пазар. Той не е престъпно проявен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР