Полицаи разкриха участник в схема за купуване на изборни гласове

...
Полицаи разкриха участник в схема за купуване на изборни гласове
Коментари Харесай

Полицаи разкриха участник в схема за купуване на изборни гласове в София

Полицаи разкриха участник в скица за пазаруване на изборни гласове в София, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Спецоперацията за противопоставяне на закононарушения срещу политическите права на жителите е извършена през вчерашния ден на територията на София от чиновници на отдел „ Икономическа полиция “ – на Столичната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

В хода на дейностите е арестуван 53-годишен. При последвалите процесуално- следствени дейности от жилището му са конфискувани голям брой описи с имена и суми против всяко от тях, огромна сума пари, нелегално притежаван военен револвер със заличени номера, муниции за него, както и въздушна пушка.

Мъжът е арестуван с полицейска заповед за период до 24 часа по формираното досъдебно произвеждане. Предстои отчет на материалите по случая в Софийската районна прокуратура.

Вчера районният прокурор на Монтана Емил Овчаров заяви, че в последните няколко дни прокуратурата е проверила 10 сигнала за пазаруване на гласове в разнообразни селища на района за идните локални избори на 29 октомври. По множеството от преписките има отвод от формиране на досъдебно произвеждане, само че по някои от преписките работата още продължава.

На 6 октомври министърът на вътрешните работи Калин Стоянов разгласи, че са подадени 147 сигнала, свързани с изборите. Част от тях са добити и по действен метод. Общо 82 са за пазаруване на гласове, 50 са за нарушение на изборното законодателство. Има сигнали и за корпоративен избор. До момента има формирани 10 досъдебни производства. Едно от тях е в Ямбол, сподели Калин Стоянов. Той уточни, че има и арестувани, като единият от случаите е в Несебър, където беше арестуван чиновник на общинска администрация. Има информация за забъркани и други лица, заподозряни в корупционни закононарушения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР