Полицаи под прикритие дебнат незаконните таксита на руската Максим“, които

...
Полицаи под прикритие дебнат незаконните таксита на руската Максим“, които
Коментари Харесай

Цивилни полицаи дебнат копърки: Три бона глоба и отнемане на книжката заплашват таксиджиите

Полицаи под прикритие дебнат противозаконните таксита на съветската „ Максим “, които към този момент работят посредством мобилното приложение Tuda.

Ченгетата били цивилни и като жители си поръчвали транспорт през приложението, представяйки се за елементарни пасажери. Това е единственият метод да наложат санкция за противозаконен транспорт на пасажери – като заловен причинителя на място.

Шофьорите на незаконните таксита са много наплашени, защото глобите са доста солени – 3000 лв. санкция и лишаване на книжката. Заради дебнещите служители на реда под прикритие водачите са се изхитрили и мнозина от тях афишират през приложението погрешни данни за автомобила си – марка и регистрационен номер.

Така пасажерът чака да вземем за пример BMW, тъй като по този начин му споделя приложението, само че в последна сметка идва Opel. Идеята е, когато дойдат на адреса, водачите да могат да избегнат клопката на ченгетата в последния миг, като решат изобщо да не ги качат, сякаш са инцидентно минаваща кола. Действаме по вътрешен глас, обясниха водачи.

Незаконните таксита на „ Максим “ бяха неразрешени публично през 2019 година от Комисията за защита на конкуренцията. Оттогава транспортите се правят под друго име посредством мобилното приложение Tuda.

Пътниците прибягват до услугите на противозаконните таксита най-много поради по-ниската с към 30% цена. Например курс, за който жълтите коли вземат 25 лв., през Tuda излиза 17. Една от аргументите е, че незаконните таксита работят напълно в сивата стопанска система и не заплащат налози. Водачите употребяват лични коли, а поръчките минават през приложението без присъединяване на диспечер, от което също се пестят разноски.Телеграф/София Симеонова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР