Полицаи отведоха на разпит директора на ОП Организация и контрол

...
Полицаи отведоха на разпит директора на ОП Организация и контрол
Коментари Харесай

Отведоха на разпит шефа на транспорта в Пловдив инж. Пламен ...

Полицаи водиха на разпит шефа на Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " инж. Пламен Вълков. Информацията потвърдиха за " Марица " източници от Министерство на вътрешните работи. Заедно с Вълков е била арестувана и счетоводителката Лидия Пастърмаджиева.

Вълков е бил арестуван от чиновници на Икономическа полиция през днешния ден след постъпила информация и следствие за длъжностни закононарушения по отношение на договорите с превозвачите и изплащането на обезщетения от бюджета.

Малко по-късно Вълков и счетоводителката са били освободени с мярка " подписка ", описаха още наши информатори.

" Нищо не знам, като се изключи че са го викали тази заран в Икономическа полиция ", разяснява пред " Марица " кметът Здравко Димитров.

Изплащането на парите на транспортните компании е една от дискутираните тематики в последните месеци. На последната сесия общинският консултант от Демократична България Йордан Иванов упрекна превозвачите в рекет по отношение на общината, а градската администрация - в неналичието на надзор. Парите се превеждат на компаниите, откакто докладите се заверят в Оперативна програма " ОКТ ".

Според Йордан Иванов по някои линии са регистрирани по 3 - 5 продадени билети за един курс, което навежда на подозрения, че приходите се укриват.

Превозвачите изрично отхвърлят и настояват, че сметките им са точни, а разноските надвишават дотациите.

Предстои прокуратурата да излезе с публична информация.

Очаквайте детайлности!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР