Полицаи от Сливен задържаха извършителя на серия въоръжени обири в

...
Полицаи от Сливен задържаха извършителя на серия въоръжени обири в
Коментари Харесай

Как полицията залови извършителя на серия въоръжени обири в игрални зали

Полицаи от Сливен задържаха причинителя на серия въоръжени кражби в игрални зали. 27-годишният мъж нахлувал маскиран и въоръжен и нападал личния състав, с цел да му дадат оборота.

Той се оказва извънредно рисков. Поведението му е рисково, тъй като заплашва доста хора, които са били и в игралните зали и отвън тях.

Главен контрольор Димитър Кикьов, шеф на РПУ – Сливен, уточни, че първият сигнал е получен на 31 август към 13.30 ч. „ Имахме изложение на причинителя – маскиран, без забележими част от лицето. Грабежът е осъществен единствено със опасност – отнета е известна сума пари от крупиета и лицето е избягало. Веднага започнахме да работим с избран контингент, който ни е прочут, само че този човек се оказа напълно различен “, описа основен контрольор Кикьов.

„ Мъжът има условна присъда за обир, само че поради обекта на грабежа и от метода, по който го е направил, в началото не ни попадна в полезрението “, добави служителят на реда.

Снимка: btvnovinite.bg

Следващият сигнал за обир се получи в 23.30 ч. Тогава описанието на лицето е идентично, само че е работил с огнестрелно оръжие, което наподобява на револвер „ Макаров “.

„ Проявена е експанзия и е имало удари към едно от крупиетата. Това ни накара да създадем извод, че ще продължи с дейностите си и съставлява към този момент сериозна заплаха “, означи основен контрольор Кикьов.

Много чиновници са били по следите на мъжа, безусловно във всяка игрална зала е имало служител на реда, сложени са секретни постове и са блокирани изходите от града, тъй като се е предполагало, че с откраднатите пари мъжът би могъл да го напусне.

Инспектор Атанас Иванов задържа мъжа. Той изясни, че са очаквали причинителят да се върне в някоя от залите и да повтори закононарушението. Това се случва в залата, в която контрольор Иванов е на пост. Мъжът се връща с оръжие в ръка и го насочва към служителите на реда. Залата е цялостна с хора и има огромно придвижване.

„ Влезе, стартира да крещи с ориентиран револвер, само че съумях да извадя служебното оръжие и да заредя стоп патрон. Леко се скрих и тогава стрелях, тогава той побягна отвън залата и аз го последвах. Беше огромна гонка, един сътрудник от постовете от града го пресрещна и успяхме да го заловим “, описа контрольор Атанас Иванов.

Кварталът, в който е преследван мъжът е много обитаем, само че никой не е потърпевш, защото това е станало към 3 ч. през нощта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР