Полицаи от ОДМВР-София задържаха шофьори, блъснали умишлено полицейски автомобили в

...
Полицаи от ОДМВР-София задържаха шофьори, блъснали умишлено полицейски автомобили в
Коментари Харесай

Микробус с крадени коне блъсна патрулка при опит за бягство от закона

Полицаи от ОДМВР-София задържаха водачи, блъснали съзнателно полицейски коли в опит за осуетят осъществяването на инспекция, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Около 18 часа през вчерашния ден, при осъществяването на обход в Ботевград, автопатрул на РУ- Костенец забелязал лек автомобил „ Субару “, чийто лидер форсирал внезапно на кръстовище в града и застрашавал с рисковото си държание сигурността на останалите участници в придвижването.
Междувременно нарушителят се отдръпнал бързо от мястото, заради което бил последван от полицейските чиновници и открит в региона на главно учебно заведение, до момента в който се движел в насрещната лента против патрулния автомобил. Униформените подали звуков и светлинен сигнал за прекъсване, на които лидерът не се подчинил и в опит да избяга блъснал автомобила им. Когато го тествали за приложимост на алкохол, дрегерът отчел промили над допустимото в тестът на 41- годишния ботеврадчанин, който има зад тила си към този момент две присъди за ръководство на МПС в нетрезво положение. Водачът на служебния автомобил също е пробван с дрегер, отчел негативен резултат. Извършителят е арестуван с полицейска заповед за период до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане под наблюдението на районната прокуратура в Ботевград.
Междувременно за оказано непокорство по отношение на полицейски чиновници при осъществяване на професионалните им отговорности в ареста попадна и 54- годишен самоковец. Около 19.10 часа на 2 октомври автопатрул на РУ- Самоков получава сигнал от лидер на лек автомобил, че в региона на Продановския хълм се движи микробус с крадени коне. Полицейските чиновници неотложно се насочили към мястото и засекли посочения автомобил. Водачът обаче не се подчинил на подадения му звуков и светлинен сигнал за прекъсване и се насочил към махала в Самоков. На разклона за местността „ Червената земя “ микробусът опитал да изтласка последвалия го полицейски автомобил, удряйки го в предната дясна врата, след което ускорил и се укрил в махалата. На служебния автомобил са породени леки материали вреди. Няколко часа по-късно микробусът е открит и конфискуван по надлежния ред, а лидерът му- арестуван.
По случая е формирано досъдебно произвеждане. От осъществената информация е открито, че 54- годишният мъж е недееспособен лидер и кара без да има СУМПС в едногодишния период от наказването му по административен ред за същото действие. Във връзка с това против нарушителя е стартирано и бързо произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР