Полицаи от Монтана спипаха опасен бракониер, складирал в дома си

...
Полицаи от Монтана спипаха опасен бракониер, складирал в дома си
Коментари Харесай

Заловиха бракониер с 220 кг риба в дома му в Монтана

Полицаи от Монтана спипаха рисков нарушител, складирал в дома си съвсем четвърт звук нелегално уловена риба и купища принадлежности за противозаконния си бизнес. 48 годишният Пламен Т. по прякор Видрата бил засечен от чиновници на Инспекцията по риболовство и аквакултури в нощта на 1 ноември след черен рейд в язовир „ Огоста ”.

Инспекторите се пробвали да спрат автомобила на бракониера, само че той не се изплъзнал и се скрил в къщата си. След подаден сигнал в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи група служители на реда влезнали в дома на незаконния риболовец и при обиска разкрили 12 толстолоба с общо тегло 124 кг, 27 шарана с тежина 92,5 кг и един сом, тежък 4,5 кг.

В парцела на бракониера са открити още лодка и 126 броя риболовен мрежи. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Пламен Видрата е един от най-закоравелите незаконни рибари в Северозапада.

Само през последните три месеца той е залавян неведнъж след противозаконни излети и са му формирани 7 акта за над 10 000 лв.. Санкциите и инспекциите обаче не го стопират, декларират инспекторите по риболова. От близо година в Монтана гори изострен спор сред законните рибари и бракониерите.

За да спрат нарушителите, риболовците даже проведоха доброволна стража. Бракониерите им отвърнаха с трошене на колите им. Законните рибари проведоха преди месеци и митинг, с който настояха страната да вземе незабавни и строги ограничения за разбиването на бракониерските банди, които опустошават реки и язовири.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР