Полицаи излизат на национален протест. 20% увеличение на заплатите и

...
Полицаи излизат на национален протест. 20% увеличение на заплатите и
Коментари Харесай

Полицаи излизат на национален протест

Полицаи излизат на народен митинг. 20% нарастване на заплатите и по-добри условия на труд желаят служители на реда, гранични чиновници и пожарникари, съобщи БНР.

Те се събират през днешния ден от 13,30 часа на народен митинг пред Народното събрание. По предварителна информация, митингът ще бъде подсилен от синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Реформата в системата на Министерство на вътрешните работи не се случва от години макар обещанията на всички ръководещи, ние сме тези, които излизаме първи и разгласяваме настояванията си, тъй като нашият труд не се цени, изключително сега, съобщи Генади Тенев от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи:

„ Последното нарастване на заплатите е било преди 2 години, с 30%, в някои държавни структури. Тогава нашите заплати бяха нараснали с 15 на 100, вместо с 30%. В бранш „ Сигурност “ заплатите им скочиха с 30 на 100, а ние още от този момент изоставаме със заплати. Към момента няма и индексация за това, като се има поради и инфлацията, която е сега от 7-8%, тя настрана натрупва в дефицита от финансиране. В плана за бюджет 2022 не са заложени такива пари. Нямаме никаква връзка противоположна с министерството, не знаем нищо за плановете 2023-2024 година “.

„ Против сме и за концепцията, която бе подхвърлена за изваждането на службата по пожарна сигурност от структурата на Министерство на вътрешните работи. Първо, не е поискано нашето мнение за тази смяна. Това не се прави по този метод “, уточни още Тенев.

Синдикатът на чиновниците в пандизите удостовери своята поддръжка за митинга на сътрудниците си от Министерството на вътрешните работи, които упорстват за нарастване на заплатите на работещите в бранш „ Сигурност “. В известие до медиите, от синдикалната организация на надзирателите осведомиха, че са провели среща с министъра на правораздаването, на която е доказано присъединяване им в днешните протестни акции. Служителите на реда прецизират, че настояванията им нямат политически подтекст. Те са свързани с нуждата от нарастване на главните месечни хонорари и спомагателните заплащания в Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и Главна дирекция „ Охрана ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР