Полицаи арестуваха собственика на една от най-известните изби във Врачанско

...
Полицаи арестуваха собственика на една от най-известните изби във Врачанско
Коментари Харесай

Откриха в къщата на известен бизнесмен край Враца боен арсенал за цяла армия!

Полицаи арестуваха притежателя на една от най-известните мазета във Врачанско „ Шато Типченица “ Сергей Кирилов. Той е арестуван от органите на реда за период от 24 часа, откакто в колата му били открити противозаконни оръжия оповестява " Булнюз ".

Акцията на полицията е извършена в мездренското село Типченица през вчерашния ден преди обяд. При осъществено претършуване в къщата и прилежащи към нея постройки на 58-годишния Кирилов, който е някогашен боен водач в селото са открити и конфискувани общо 772 боеприпаса /патрони/ от друг диаметър, без съответното позволение за владеене, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

В къща в романското село Курново, благосъстоятелност на 60-годишния Стойко Василев - някогашен авиомеханик, са открити и конфискувани огнестрелни оръжия и муниции, за които Василев няма съответно позволение. Иззети са 1 пушка с оптически мерник, 3 пушки карабини, 1 картечен револвер, ловна пушка, 7 револвера от друг вид, 1 револвер и 889 боеприпаса /патрони/ от друг диаметър.

Образувано е досъдебно произвеждане по случая, а Стойко е арестуван за период до 24 часа.

Полицаите попаднали по следите на предприемача след сигнал. Посреднощ Кирилов се заел да изнася добре скрития военен боеприпас, който имал. Те тръгнали по петите му и го спипали в къща в романското село Курново. В колата му разкрили четири сандъка, които били цялостни с 20 револвера, тротил и други неразрешени от закона неща.

Сергей Кирилов бил арестуван и отведен в ареста в Мездра за период от 24 часа.

По неофициална информация на 14 февруари сред Кирилов и кмета на Типченица Георги Георгиев станал спор, при който предприемачът заплашил кмета с ликвидиране. Георгиев отхвърли да е имал пререкания с Кирилов и да е бил заплашван от него.

Единственото, което знаел по случая било, че през вчерашния ден полицията е правила обиск на дома на мъжа. За Сергей Кирилов се знае и, че е прочут ловец и постоянно ходил на лов със селския отличник.

„ Шато Типченица “ е една от най-посещаваните мазета в региона. На Трифон Зарезан постоянни посетители са депутати, кметове и други авторитетни персони. Съсобственици на шатото са Сергей Кирилов, дружно със " Щернберг България " ЕООД и " Омека " ООД.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР