Политологът Слави Василев изказа мнение в ефира на БНР, че

...
Политологът Слави Василев изказа мнение в ефира на БНР, че
Коментари Харесай

Политолог: Кабинет с мандата на Янев, или нови избори

Политологът Слави Василев изрече мнение в ефира на БНР, че Радев е притиснат, тъй като съставянето на държавно управление зависи от партиите в Народното събрание, по тази причина им дава време да седнат и да си приказват.

" Вече не съм сигурен, че даденото от президента време на партиите ще създаде стремежи от него краен резултат - разговор, посредством който ще се оформи болшинство. Аз продължавам да считам, че държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание няма да има. Подозирам, че предварителните избори ще са през март, в случай че президентът удължи живота на Народното събрание, аз допускам, че той ще го направи ".

Прогнозата на политолога е, че третият мандат има максимален политически късмет за осъществяване:

" Съставяне на болшинство към името на Стефан Янев е с максимален късмет. Но не знам дали президентът ще избере " Български напредък " за третия мандат. Потенциалът е за доста огромно болшинство, защото или Янев ще успее да събере поддръжка и на Политическа партия, и на ГЕРБ, или няма да има късмет за никакво болшинство. Но аз считам, че това няма да се случи и третият мандат също ще бъде несполучлив ".

По думите му президентът дава време на депутатите да могат да гласоподават в пленарна зала закони, които би трябвало да бъдат признати, с цел да продължи страната да действа:

" Шансове за държавно управление не виждам, само че въпреки всичко институциите работят и няма нищо ужасно. Неприятното е, че не можем да отговорим какво следва за България, кой ще ни ръководи. Смятам, че най-правдоподобният вид е президентът да продължи да го прави ".

Липсата на консенсус сред главните политически фигури " бута устоите на страната " и обстановката е спешна - с ръководство на длъжностен кабинет, изясни политологът и акцентира, че би трябвало да се задава въпросът за какво се появява този проблем.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР