Политологът Марая Цветкова коментира актуалната ситуация около преговорите между управляващите

...
Политологът Марая Цветкова коментира актуалната ситуация около преговорите между управляващите
Коментари Харесай

Марая Цветкова: Борисов прехвърли цялата отговорност на Габриел и няма да поеме евентуални негативи

Политологът Марая Цветкова разяснява настоящата обстановка към договарянията сред ръководещите сътрудници.

" Със сигурност Борисов наподобява по-напрегнат в сравнение с би трябвало, в случай че има значителен прогрес в договарянията. Може би има още няколко препъникамъка, които стопират ясната преценка, че ще бъде изпълнен мандата, само че тук не можем да гадаем кой знае какъв брой. Защото виждаме, че той трансферира цялата отговорност не на партия ГЕРБ, а на Мария Габриел. И надлежно няма да поеме негативите, в случай че не се случи ротацията. Ще каже - " моят екип не се оправи, оттук насетне поемам аз ГЕРБ ", сподели тя в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" По неофициални данни, изтекли в медиите, Тагарев ще резервира своята позиция, Асен Василев също може би, само че има брожения за останалите. И за това не можем да знаем в каква степен ще бъдат предоставени още министерски кресла на ГЕРБ и кои ще бъдат те. Тагарев се пробва да го играе самостоятелен, не зависи от партийните централи на Демократична България и там също има някакви брожения. В Политическа партия особено към момента разчитат на някакъв информационен комсомолски проект, който в Демократична България от дълго време е погубен, тъй като не прави работа, когато си част от едно ръководство и си в действителна коалиция. Това, което аз приканвам от ден 1, е да се подпише съдружно съглашение, тъй като на всяка драма, била тя измислена или неизмислена, те ще имат някаква все едно пътна карта, по която да вървят и да си вършатработатат. В противоположен случай цялата връзка сред двете партии отива по дяволите, тъй като нямат един разказ, който да следват. Хората им заплащат заплати, с цел да поемат политическа отговорност. Като имаш съдружно съглашение свадите би трябвало да бъдат туширани ", счита Цветкова.

" Мария Габриела пристигна неопетнена от Европейска комисия, до момента в който Денков доста бой яде до момента в който стане министър-председател ", приключи политологът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР