Политологът Иво Инджов коментира актуалната ситуация в държавата преди задаващите

...
Политологът Иво Инджов коментира актуалната ситуация в държавата преди задаващите
Коментари Харесай

Иво Инджов: Обединение на ГЕРБ и БСП няма да е добре за България

Политологът Иво Инджов разяснява настоящата обстановка в страната преди задаващите се следващи предварителни избори.

" Това е качествено нова обстановка - водачът на ГЕРБ приказва за експертно, програмно или някакво сходно държавно управление. Техническо държавно управление - това е чисто българско изобретение в политическия изказ. ГЕРБ и Българска социалистическа партия бяха дълго време съперници. Сега тези идеологически съперници са на път да се прегърнат. Това не е добре за България, тъй като когато идеологическите разлики се тушират, не е ясно кой защо се бори и по този начин най-лесно се краде в политиката. Напълно е допустимо е да има повтаряне на сегашната обстановка и точно на локалните избори да се отиде отново на предварителни избори. Защото никой няма да желае да поеме отговорност в навечерието на локалните ", сподели той.

" Правителство на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия доста мъчно би издържало. Дори цинично видяно, Политическа партия, Демократична България и гражданските обединения, които работят за решение на крещящи проблеми в своите райони и нормално са анти ГЕРБ настроени, имат интерес от иницииране на такова техническо държавно управление, подкрепено от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия в навечерието на локалния избор, с цел да могат да концентрират своите офанзиви против модела ГЕРБ и в локалната власт и на национално ниво. Тогава ще е доста по-лесно да се прави акция анти ГЕРБ на национално равнище и в огромните градове. Но съгласно мен такова държавно управление няма да се случи и отиване на още едни предварителни избори е доста евентуално ", добави Инджов.

" В изявлението си Херо Мустафа имаше поради модела " Борисов ", който беше основан през всичките тези години. Ние имаме една превзета страна и то превзета от политико-олигархични ползи ", разяснява още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР