Политологът Христо Панчугов е на мнение, че отстраняването на Паметника

...
Политологът Христо Панчугов е на мнение, че отстраняването на Паметника
Коментари Харесай

Политолог: Политическият шантаж е основният механизъм за вземане на решения в сглобката

Политологът Христо Панчугов е на мнение, че отстраняването на Паметника на Съветската войска даже е закъсняло . Той смята, че това деяние даже е закъсняло и за него би трябвало да бъде дадена безапелационна оценка

Панчугов е безапелационен, че няма различен режим, с изключение на комунистическия , който да си е разрешавал толкоз доста да нарушава самостоятелните свободи на жителите и да постанова цялостен надзор върху всяка сфера на публичния живот. Пред „ БНР “ политологът уточни още, че ще ни става все по-трудно да затворим тази тематика от нашата история , колкото повече ставаме очевидци на яростни разногласия за знаци. В този смисъл в случай че се отсрочи демонтирането на Паметника на Съветската войска, това ще значи, че той ще може да се употребява за политическа приложимост и няма да има логичен диалог по въпроса. 

Според специалиста липсва логичен проект по проблема и локалната власт е намерила само градивни оправдания за демонтажа на монумента. А е значимо тази тематика да бъде затворена един път вечно и тя да бъде съпроводена и с безапелационна политическа оценка на комунистическия режим . Това е по този начин, тъй като криворазбраната форма на русофилство у нас продължава да подхранва избрани политически партии, и на това би трябвало да се постави край. 

Христо Панчугов разяснява и ръководещите и връзките в некоалицията, като уточни, че главният способ за взимане на решения в нея е политическият шантаж . И това се дължи на неналичието на контрактувани рамки сред сътрудниците. В ролята на шантажираните влизат съгласно него „ Продължаваме промяната “

Затова е належащо да бъде написано ясно съглашение , в което да бъдат разказани политическите задължения и да има проект за тяхната реализация. В противоположен случай ще продължаваме да ставаме очевидци на политически шантаж. 

Панчугов подсети също по този начин, че ротацията в ръководството минава през оставка на цялото държавно управление , а освен на министър-председателя. Затова следва да забележим дали ще имаме единствено нов министър председател, или напълно нов кабинет през март следващата година. И прикани за отговорно ръководство, което да прави това, което е належащо, а не да се пробва да се хареса на всички. 

Това е по този начин, тъй като съгласно политолога, единственият късмет, който има държавното управление, е да покаже действителни резултати , които да покажат, че има учредения за неговото битие. Резултати, които бяха декларирани още при неговото образуване. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР