Политологът Георги Киряков прогнозира пред , че въпреки ултиматумите и

...
Политологът Георги Киряков прогнозира пред , че въпреки ултиматумите и
Коментари Харесай

Георги Киряков: Няма индикации, че коалицията скоро ще се разпадне

Политологът Георги Киряков предвижда пред, че макар ултиматумите и разногласията, няма очевидни индикации, че обединението ще се разпадне.

Той акцентира, че е въпрос на време да се разбере какво точно крепи това държавно управление и какво ще го поддържа в бъдеще.

Според него, в случай че политическата обстановка продължава по същия метод, то това ръководство може да продължи до локалните избори. Въпреки това Киряков не може да даде съответен отговор на въпроса какво тъкмо държи Борисов в ръководството и какво се случва зад кулисите, което е довело до отстъпките и поддръжката от страна на Движение за права и свободи.

Той отбелязва, че е извънредно да забележим Движение за права и свободи да се държи като виновна политическа партия, а освен като “корпорация, която търси финансова полза от присъединяване си в ръководството “.

Киряков приканва за почтеност и бистрота към гласоподавателите и показва вяра, че подмолните процеси ще бъдат разкрити в изискванията на народна власт.

Относно сюжетите за конституционна смяна, Киряков отбелязва, че тези три партии – ГЕРБ, Има Такъв Народ и " Възраждане ", имат квалифицирано болшинство и не се постанова да търсят поддръжка от другите партии.

Въпреки това Киряков показва подозрения, че въпросните партии ще предложат градивни хрумвания за смяна в конституцията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР