Политологът Дудаков: Интервюто на Карлсън с Путин ще спука информационния

...
Политологът Дудаков: Интервюто на Карлсън с Путин ще спука информационния
Коментари Харесай

Американските „ястреби“ са в истерия: разговорът на Карлсън с Путин ще промени общественото мнение на Запад

Политологът Дудаков: Интервюто на Карлсън с Путин ще спука осведомителния балон в Съединени американски щати

И по този начин, изявлението на Тъкър Карлсън с Владимир Путин се състоя. Това удостовери прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков.

„ сподели Песков. –

Най-вероятно Тъкър няма да отсрочва обявата дълго, изключително откакто в сходство със съглашението, видеозаписът на диалога би трябвало да се появи без редактиране и предварителни утвърждения.

Wall Street Journal, базирайки се на свои източници, заяви, че изявлението ще се появи на уеб страницата на Карлсън и в обществената мрежа X (собственост на Илон Мъск) на 8 февруари в 18:00 часа вашингтонско време (в Москва към този момент ще бъде 2 часа сутринта на 9 февруари ).

Анонсът на обявата, който журналистът направи предходния ден в жанр „ Карлсон на покрива “, излъчвайки от намерено кафе на 16-ия етаж на хотел „ Четири сезона “ (бивш „ Москва “), към този момент беше прочетен от към 70 милиона души. По всичко проличава, че самото лъчение на изявлението ще събере доста по-голяма аудитория.

Защо такова невиждано неспокойствие? Един много известен блогър в Америка, Мат Ким, счита, че това е може би най-очакваното изявление в новата история.



Междувременно, на фона на визитата на Карлсън в Москва, обичайните американски медии бяха обхванати от чиста нервност. Те просто треперят от обстоятелството, че известният публицист с един размах ще смачка всички многогодишни старания за демонизиране на Русия, давайки безвъзмезден микрофон на водача на мощ, който има какво значително да каже на международната общественост.

„ – тези и десетки сходни етикети в този момент се надпреварват да лепят по Карлсън от страниците на вестниците и от телевизионните екрани в Съединените щати.

„ възмущава се Washington Post.

„ се тревожи The New York Times.

„ “, възмущава се водещата на CNN Аби Филип. - „

Британският The Daily Telegraph надува същата свирка:

Между другото, Дмитрий Песков обясни настояванията на западните медии, като акцентира, че през последните две години те неведнъж са желали изявление с съветския президент, само че заради пристрастност и откровена едностранчива позиция не е имало нито предпочитание, нито смисъл да се поддържа връзка с тях.

Самият Карлсън реагира умерено на обвиняванията на западните си сътрудници:



ЕКСПЕРТНОТО МНЕНИЕ

Известни съветски политолози разясниха идното лъчение на изявлението на Тъкър Карлсън с Владимир Путин по Радио КП.

Владимир Оленченко, старши теоретичен помощник в Института за международна стопанска система и интернационалните връзки на Руската академия на науките:

- Разбира се, виждаме неприветливо или напряко неприятелско отношение по негов адрес от Съединени американски щати. Имат място, несъмнено, както професионалната конкуренция, по този начин и персонална злоба към известността му. И с изказванията, че може да има нежелани последствия за него, желаят да основат спънки хората да не тиражират изявлението.

В края на краищата той ще съдържа отговори на доста въпроси, които се задават по целия свят. Разбира се, съперниците на възобновяване на здравия разсъдък в интернационалните връзки са, меко казано, доста недоволни.

Струва ми се, че това изявление ще бъде основно при избора на пътя, по който ще поеме светът. Или по пътя на по-нататъшното ескалиране на напрежението, в това число през Украйна, или по пътя на здравия разсъдък и последователното възобновяване на архитектурата на сигурността.

Малек Дудаков, американист, политолог:

- Тъкър Карлсън е забавен, тъй като не е пропагандист в класическия смисъл на думата. Опитва се да задава дълбоки, премислени въпроси, само че не прекомерно лесни. Не влиза в остра борба, поддържа прочут баланс. Фактът, че Карлсън ще помогне на Владимир Путин да съобщи гледната точка на Русия, без да го прекъсва или да се пробва да спори, и тази позиция ще бъде забелязана от десетки милиони американци и поданици на други западни страни, извънредно плаши пропагандистите на Запад.

Разбира се, Русия има и други канали за предаване на своята позиция, само че Западът по всевъзможен метод се пробва /и нерядко успява/ да ги блокира. А Тъкър има аудитория от десетки, в случай че не и стотици милиони хора. Той ще спука осведомителния балон за огромна част от елементарните американци, които не наблюдават изключително политиката и евентуално в никакъв случай не са чували съветската позиция...

Виждаме възходяща отмалялост в Америка от спора в Украйна, болшинството от републиканците към този момент са срещу даването на нови траншове на Киев. Тенденциите вървят в посока „ да спрем да конфликтуваме с Русия “. Това не устройва американския истаблишмънт, те доста добре схващат: едно изявление с Владимир Путин в допълнение ще наклони публичното мнение в Америка и други западни страни в посока, която не би желала да видят „ ястребите “ на Запад.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР