Политиците, законодателите и недостатъчните инвестиции в нефтения и газовия сектор

...
Политиците, законодателите и недостатъчните инвестиции в нефтения и газовия сектор
Коментари Харесай

ОПЕК: Обвинявайте политиците и законодателите си за високите цени на петрола и газа!

Политиците, законодателите и незадоволителните вложения в нефтения и газовия бранш са отговорни за високите цени на силата, а не ОПЕК, съобщи за Ройтерс новият общоприет секретар на организацията Хайтам aл-Гайс, представен от БНР.

Липсата на вложения в петролния и газовия бранш след спада на цените, провокиран от коронавирусната пандемия, доста понижи свободния индустриален потенциал на Организацията на страните експортьорки на нефт и ограничи способността на групата да реагира бързо на по-нататъшно евентуално спиране на доставките.

Цената на суровия нефт Брент се приближи през март до историческия връх от към 147 $ за барел, откакто съветската инвазия в Украйна ускори опасенията за доставките. Въпреки че от този момент насам цените се намалиха, те към момента са мъчително високи за потребителите и бизнеса в световен мащаб.

" Не обвинявайте ОПЕК, обвинявайте личните си политици и законодатели, тъй като ОПЕК и страните производителки упорстват да влагат в нефт и газ ", сподели Ал Гайс.

Инвестициите в петрол и газ са се нараснали с 10% по отношение на предходната година, само че остават много под равнищата от 2019 година, заяви през предишния месец Международната организация по енергетика (МАЕ), добавяйки, че някои от непосредствените дефицити в съветския експорт би трябвало да бъдат покрити от друго произвеждане.

Новият общоприет секретар на ОПЕК също по този начин упрекна неналичието на вложения в бранша надолу по веригата, като добави, че членовете на ОПЕК са нараснали потенциала за пречистване, с цел да балансират спада в Европа и Съединените щати.

" Ние не споделяме, че светът ще живее вечно на изкопаеми горива, само че като споделяме, че няма да влагаме в изкопаеми горива, би трябвало да се преместите от точка А до точка Б единствено за една нощ “, сподели Ал Гайс.

Според него ОПЕК съществува, с цел да подсигурява, че светът получава задоволително нефт, само че " ще бъде огромно предизвикателство и доста мъчно, в случай че няма поддръжка във връзка с значимостта на вложението “, добавяйки, че се надява " вложители, финансови институции, политици, както и в международен мащаб съществено да се вземе драговолно този въпрос и да бъде включен в проектите за бъдещето ".

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР