Политиците в Народното събрание трябва да се учат от това

...
Политиците в Народното събрание трябва да се учат от това
Коментари Харесай

Десислава Танева: Политиците в НС трябва да се учат от работата на местния парламент в Сливен

Политиците в Народното събрание би трябвало да се учат от това по какъв начин работи локалният парламент в Сливен. Това съобщи по време на тържествената сесия на Общински съвет – Сливен националният представител и регионален началник на ГЕРБ Десислава Танева. Тя поздрави общинските съветници за градивния и конструктивен разговор през миналите четири години. „ Поздравления за Общински съвет в Сливен за метода, по който работеше през този мандат. Респект за уважението и положителната работа! Вие показахте, че в Общинския съвет има умни, диалогични и възпитани хора. Пожелавам на новите общински съветници, които ще станат ясни единствено след няколко дни, да продължат да работят в този дух.

Вие сте доказателство, че този метод на работа е доста по-градивен и води до по-добри резултати “, сподели Десислава Танева. По думите й през миналите четири години, във време на всички рецесии, Сливен е посочил, че единствено с разсъдък, работа и воля могат да се преодоляват трудностите. Танева добави, че Сливен е град, който е дал доста умни, ползотворни и интелигентни персони на страната и света, и по тази причина, положителният разговор и работата с мисъл за развиване на родния край, би трябвало да продължи и в мандата на Общински съвет 2023 – 2027 година.

Десислава Танева поздрави и жителите на Сливен с празника на града – Димитровден. „ Честит празник на всички, които са родени в Сливен, живеят тук или по света, само че работят със сърцата си за Сливен. Бъдете здрави и дано се гордеем с нашия град “, сподели Десислава Танева.

От своя страна ръководителят на Общински съвет Димитър Митев съобщи, че за четиригодишния мандат на локалния парламент са гласувани 1 775 решения. „ Радвам се, че през тези четири години от мандата на този Общински съвет успяхме да запазим духа на приемливост, почитание и съгласие един към различен. Благодаря на кмета Стефан Радев и водената от него общинска администрация, по тази причина че всички импортирани оферти за разглеждане бяха извънредно добре готови и законосъобразни. Благодаря и на сътрудниците, че се обединявахме към всички значими решения за Сливен и общината “, сподели Димитър Митев. Той благодари и на всички представители на локални и държавни институции, както и на жителите за положителното съдействие през годините.

Общинският консултант от ГЕРБ Дора Ескидарова, връчи на Димитър Митев, от името на групата съветници от ГЕРБ, парламентарен звънец, с който да приканва бъдещите общински съветници. Тя пожела на бъдещите съветници да са обединени и да работят дружно в интерес на жителите на Сливен.

По време на тържественото съвещание със званието „ Почетен жител на град Сливен и общината “ бяха отличени диригентът и композитор Георги Попов, писателят и академични учител Юлия Кръстева и писателят Милен Русков.

С почетни значки на Общината бяха наградени лекари, медицински сестри,  чиновници на полицията, пожарната и други организации. Специални посетители на тържествената сесия бяха представители на побратимените на Сливен градове. На финала на събитието претендентът за трети кметски мандат Стефан Радев взе участие в обща фотография с екипа си в Общинския съвет.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР