Политиците в лицето на премиера Кирил Петков, министъра на финансите

...
Политиците в лицето на премиера Кирил Петков, министъра на финансите
Коментари Харесай

ББК „Пътища“: Петков, Василев и Ананиев направиха всичко, за да погубят бранша

Политиците в лицето на премиера Кирил Петков, министъра на финансите Асен Василев, заместника му Андрей Цеков и ръководителя на парламентарната комисия по районно развиване Настимир Ананиев направиха всичко, с цел да погубят един отрасъл, осигуряващ работа на 100 000 души. Това се споделя в позиция на Българска браншова камара " Пътища ".

Ето цялостният текст на позицията:

С неизпълненият мандат за сформиране на държавно управление, ръководещата коалиция завещава на служебния кабинет безпорядък в строителния бранш. Кризата в пътно-строителния отрасъл, може да прерасне в колапс на стопанската система и сериозен трус в обществените системи. Това е най-тежкото завещание на държавното управление.

Повече от година Българска браншова камара „ Пътища “ приканва ръководещите да проявят разсъдък и да защитят ползите, живота и здравето на българските жители, като обезпечат естествени условия за настоящ ремонт и поддържане на Републиканската пътна мрежа. Напълно законните контракти на пътно-строителния отрасъл се трансфораха в политически инструмент за рекет. Незаконни и некомпетентни междуведомствени работни групи издадоха присъди без пълномощия.

Решението на 20 април, което Народното събрание взе, заложи бомба, която след 30 септември ще остави страната без пътно поддържане на цялата пътна мрежа. Всеки случай, нужда за възобновяване на пътна настилка и най-сериозното ЗИМНОТО разчистване на Република България остават без опция за осъществяване.

В последната седмица станахме очевидци на изговарянето на куп неистини от определените от народа властимащи. Управителния съвет на ББК „ Пътища “ всекидневно водеше диалози, показваше позиция и оферираше решения, само че ръководещите използваха мотива да развиват своя политическа акция.

Политиците в лицето на премиера Кирил Петков, министъра на финансите Асен Василев, заместника му Андрей Цеков и ръководителя на парламентарната комисия по районно развиване Настимир Ананиев направиха всичко, с цел да погубят един отрасъл, осигуряващ работа на 100 000 души. Решението дали има изрядни и неизрядни компании е в ръцете на способените органи. Несъстоятелни бяха и обвиняванията, че пътно-строителните компании желаят продължение на договорите за поддържане и настоящ ремонт, УС на ББК “Пътища” неведнъж съобщи, че всички компании упорстват страната незабавно да приключи договорните им връзки и да организира нови процедури.

Невярна бе и публикуваната информация от ръководителя на Комисията по районна политика Настимир Ананиев, с която той твърди, че поради провалените съвещания тази седмица не е признат отчетът за осъществяването на дейностите по ТРП. Още на 17 юни 2022 година отчетът беше показан в комисията, повече от месец по-късно беше заложен за гласоподаване в дневния ред. Отлагането очевидно е съзнателно и задачата е една – българският бизнес да бъде унищожен.

Управляващите направиха всичко допустимо да доведат до банкрут пътно-строителния отрасъл, само че с дейностите си демонстрираха същинското лице на политическия рекет, некомпетентността и неналичието на експертиза.

Управителният съвет на ББК “Пътища “ е безапелационен, че няма да спре да търси диалогичност с властимащите, като ще отбрани своите членове по всички законоустановени способи. Разчитаме на диалогичност, реализиране на трайни решения и ясно осъзнаване на рисковете за пътната мрежа от представителите на бъдещия длъжностен кабинет.

Българска браншова камара „ Пътища “ благодари на всички български жители, които демонстрираха схващане и самообладание към справедливите ни претенции, изразени с митинги в страната през миналите дни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР