Политиците първо да се заемат с насъщните проблеми на хората,

...
Политиците първо да се заемат с насъщните проблеми на хората,
Коментари Харесай

Прогноза: Третият мандат ще бъде даден на БСП или на Български възход

„ Политиците първо да се заемат с насъщните проблеми на хората, по-късно да преследват стратегически цели. Това е политическо инженерство – да си направиш структура в главата и да я налагаш на действителността като очакваш действителността да я одобри като действителност – виждате до какво води. Колко месеци са тези структури? Времето, което се даде, се употребява за диалози. Защо не разискаха до в този момент разновидностите ”, разяснява пред Нова нюз политологът доцент Татяна Буруджиева.

Запитана дали президентът Румен Радев може да връчи третия мандат на Движение за права и свободи, тя отговори, че се съмнява в това, тъй като е ясно, че Движение за права и свободи не може да направи държавно управление.

„ С връчването на Политическа партия той си даде опция да се разиска държавно управление ПП-ДБ… Остава сред Българска социалистическа партия и БВ да чакаме да забележим на кого ще го даде ”, сподели политологът.

„ Когато искаш конституционна смяна, това са стратегически промени. България в този момент няма държавно управление, което да се занимае с актуалните, не толкоз със стратегическите задания. Със стратегически задания се занимаваш, когато си законен. Не е допустимо да се радват партиите, че ги поддържат 200-300 хиляди души, и да имат смелостта да трансформират Конституцията, което е стратегическа смяна ”, изясни Буруджиева.

Тя изясни думите си – „ Това да се правят някакви велики каузи, пречи на българите да си правят работата – от заран до вечер се занимаваме с политика. Демократична България считат, че единствената пречка за правосъдната система е името на основния прокурор. В правосъдната система би трябвало да си наясно какво искаш да промениш, а не кого да махнеш ”.

Според нея политиците живеят в своя личен, виртуален свят. Ако не беше по този начин, трябваше да знаят, че първата задача е понижаване на цените и изясненост какво се случва с приходите на хората.

„ Някой от българите може ли да си показа, че ще пристигна измъчено държавно управление и ще реши казуса с Шенген. От 8 година знаем, че Холандия има обструкции към нас ”, разясни Буруджиева. „ Ние по този начин си приказваме, ние се държим един към различен като че ли сме в тоалетната ”, направи отпратка към остаряла арт апаратура тя.

Относно компликацията да бъде основана коалиция политологът сподели:

„ Българските политици от всяка партия замязяха на група от детската градина, които само се карат за това кой е предложил играта и кой на кого е дал играчка ”.

„ Много е комплицирано с новите играчи, тъй като хората са доста отвратени. Битката ще бъде да се прескочат 4-те %. Вдясно (дясното политическо пространство) имаме партии, които изпълват 1 млн. Повечето от десните партии са показани по един или различен метод. Когато погледнем надясно- имаме 4-5 субекта. Вляво е огромната ниша, където може и да има нов индивид, само че няма да има вълна ”, сподели Буруджиева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР