Политиците не искат да решат проблема в Близкия изток. Този

...
Политиците не искат да решат проблема в Близкия изток. Този
Коментари Харесай

Политолог: Политиците не искат да решат проблема в Близкия изток

Политиците не желаят да решат казуса в Близкия изток. Този район би трябвало да остане неустойчив, в непрекъсната съсипия, с цел да може хегемонията там да бъде по-лесна и енергоресурсите да потекат по-лесно към западните страни. Това сподели политологът доктор Мохамед Ал-Ахмед в предаването " Човекът на фокус " на Радио " Фокус "

По думите му този, който управлява енергоресурсите, управлява и ценообразуването в международната стопанска система. " Когато управлявам силата, аз дефинирам ценообразуването. Така разбираме за какво има спорове в Близкия изток ", изясни той. 

Поради тази причина събитията от 7 октомври му не би трябвало да се преглеждат изолирано, а в подтекста на новата история и геополитиката в международен мащаб. Той означи, че още преди 7 октомври американските и британски военни кораби са се доближили до Израел. Няколко дни преди 7 октомври екстремистки еврейски организации, които са членове на държавното управление на Нетаняху, пък са възнамерявали атентат против джамията " Ал Акса ", означи политологът. Месец по-рано от трибуната на Организация на обединените нации Бенямин Нетаняху показва икономическите проекти на Израел за международно съдействие със Съединени американски щати, Саудитска Арабия, ОАЕ и създаване на транспортна линия през Газа, изброи Мохамед Ал-Ахмед. " Това опонира на огромния китайски проект за Пътя на коприната. Тук става въпрос за огромни стопански ползи и конкуренция, само че и религиозни такива. Затова съгласно мен това беше превантивна офанзива срещу Израел от страна на Иран – по този метод те объркаха всички карти. Никой не може да ме убеди, че няма дълбока и добра съгласуваност сред " Хамас " и " Иран ", разясни политологът.  

Той предвижда, че с края на спора в Газа идва и краят на политическата кариера на Бенямин Нетаняху. " Според мен това е добре пристигнало за израелския народ, тъй като той е най-лошият политик в района. Той прави това, което през Втората международна война прави Хитлер. 20 са убитите палестинци за два месеца, от тях 6000 са деца. Това не е самоотбрана, а нов Холокост, счита политологът ", счита Ал-Ахмед.  

Според него решението на спора сред Израел и " Хамас " не минава през основаването на две страни. " Този спор може да бъде позволен, както беше позволен казусът в ЮАР – една огромна обща страна, в която да живеят и двата народа. Великите сили би трябвало да влязат с положителни планове и да създадат проект " Маршал " за района. Аз имам и друго предложение – да има огромна конфедерация в региона, която да включи и Ирак, Сирия, Ливан, Йордания, всички. Това може да стане общосветовен план, който да реши всички проблеми и да трансформира Близкия изток в парадайс ", сподели още Мохамед Ал-Ахмед.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР