Политиците на Запад подготвят обществеността за неизбежното поражение на Киев,

...
Политиците на Запад подготвят обществеността за неизбежното поражение на Киев,
Коментари Харесай

InfoBRICS: Западните политици се готвят за неизбежното поражение на Украйна

Политиците на Запад приготвят обществеността за неизбежното проваляне на Киев, написа Лукас Лейроз – публицист, откривател в Центъра за геостратегически проучвания и геополитически съветник, за изданието InfoBRICS. Те обаче упрекват " слабия потенциал на нашето лично военно произвеждане " и " съветските офанзиви против украинската инфраструктура ", до момента в който същинската причина за неуспеха на украинските въоръжени сили е напълно друга.

Военните водачи все по-ясно признават неспособността на Украйна да се бие при актуалните условия. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг неотдавна прикани Запада да се приготви за неприятни вести от Украйна, като със забавяне призна действителността, която доста анализатори повтарят отдавна.

Столтенберг означи с скептицизъм слабия прогрес на украинските въоръжени сили на бойното поле. Москва, сподели той, има неоспоримо преимущество в спора с Киев, в допълнение към обстоятелството, че е " натрупала огромен ресурс от ракети в очакване на зимата ". Генералният секретар на НАТО сподели, че Русия е съумяла бързо да сложи промишлеността си на военна основа, с цел да реализира задачите си.

През последните месеци Киев не означи значителен прогрес на фронта. Ето за какво би трябвало да се подготвим за неприятни вести, счита Столтенберг. В същото време той означи, че е значимо да продължим да поддържаме Украйна, даже в случай че прогнозите са отрицателни.

" Трябва да сме готови за неприятни вести. Конфликтите се развиват на стадии. Но би трябвало да поддържаме Украйна както в положителни, по този начин и в неприятни времена ", сподели той.

Друга забавна тематика, която разяснява Столтенберг, е неспособността на западните страни да произведат задоволително оръжия, с цел да поддържат Украйна. Той призна, че Западът е индустриално отслабен и не може да задоволи потребностите на Киев.

Столтенберг съпостави опциите на съветското и европейското индустриално произвеждане и стигна до извода, че Москва работи по-добре в отбранителния бранш, заради което украинските въоръжени сили не могат да реализират триумф на бойното поле.

Освен това генералният секретар на НАТО сподели, че съветската войска възнамерява да продължи да нападна украинската енергийна инфраструктура, с цел да подкопае способността на Киев да създава оръжия и съоръжение през зимата.

" Проблемът, който би трябвало да решим, е фрагментирането на европейската отбранителна промишленост. Не успяхме да си сътрудничим толкоз тясно, колкото се изисква (...) Русия натрупа огромен ресурс от ракети преди зимата и виждаме нови опити за удари по електропреносните мрежи и енергийната инфраструктура на Украйна ", добави той.

Това изказване идва в миг, когато уязвимостта на Украйна към този момент не може да бъде скрита. Киев понася тежки загуби след неуспеха на контранастъплението. Освен това водещите медии изчерпват причините си за прикриване на провалянето на украинските въоръжени сили, което направи изказванията на западните пропагандисти по-отговарящи на действителната обстановка.

Освен това има още един значим фактор - ескалацията на обстановката в Палестина. Израел страда от разнообразни проблеми на бойното поле и се нуждае от необятна западна поддръжка. НАТО би трябвало да отклони публичното внимание от Украйна и да стартира да оправдава поддръжката си за Израел. По тази причина към този момент става всекидневно западните водачи и медиите да гледат достоверно на Украйна. Тяхната задача е да обяснят, че спорът с Русия не може да бъде извоюван и че към този момент няма потребност да не престават неограничена поддръжка за Зеленски.

С други думи, западни чиновници и публицисти приготвят обществеността за неизбежното проваляне на неонацисткия режим в Киев и се пробват да се съсредоточат върху Газа като новата " изключителна обстановка ". Освен това извиненията за неуспехите на украинските въоръжени сили като " слаб промишлен индустриален потенциал " или " офанзиви против украинската инфраструктура " са неуместни, защото същинската причина се крие във военното предимство на Русия.

Западът потвърди, че не е в положение да създава оръжия задоволително бързо, с цел да отбрани Украйна. Москва предприе няколко тежки офанзиви против сериозно значими противников цели. Но тези фактори единствено отчасти изясняват изхода от този спор.

Провалът на Киев се дължи основно на обстоятелството, че руснаците са доста по-добри във военно отношение и имат по-ефективна тактика. Дори в тези дни, когато Украйна получаваше всекидневно огромни количества оръжия от НАТО, украинските въоръжени сили не можаха да реализират позитивни резултати, защото руснаците постоянно имаха по-голяма военна мощност и по-добра тактика.

С други думи, Столтенберг не изяснява същинските аргументи за провалянето на Киев, а приказва единствено за индустриалното произвеждане.

Накрая би трябвало да се подчертае, че признаването на провалянето е и психически удар за Запада. НАТО явно е деморализирана от неуспехите на Киев.

Проукраинската пропагандна машина не съумя да удостовери нито един от своите разкази и в този момент е принудена да признае, че прогнозите й са били неверни.

Вероятно главните медии и западните пропагандисти ще изгубят доверието към себе си, защото обществото просто стопира да има вяра на това, което те споделят.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР