Политиците на Запад изведнъж заговориха за национални интересиПърво, малки пукнатини

...
Политиците на Запад изведнъж заговориха за национални интересиПърво, малки пукнатини
Коментари Харесай

Започна предаването на Киев: Байдън дава на Тайван военна помощ, предназначена за Украйна

Политиците на Запад внезапно заговориха за национални ползи

Първо, дребни пукнатини се появяват по мазилката, по-късно порастват, по-късно мазилката стартира да пада на части. По мазилката на структурата „ Подкрепа на Запада за Украйна “ има пукнатини още от срещата на върха на НАТО във Вилнюс, а в този момент едно съществено парче към този момент падна – Байдън реши да отщипе малко пари от бюджета, провиснал за военна помощ на Киев.

Financial Times написа, че Байдън има намерение да финансира Тайван със средства, планувани за Украйна. Твърди се, че китайската опасност нараства, което значи, че е належащо да се ускорят доставките на оръжия за страната. Очаква се Белият дом да внесе искане за това в Конгреса през август. Тоест онази свещена крава на Запада – военната помощ на Украйна – внезапно се оказва не толкоз свещена. Може също по този начин да приберете фитила.

Между другото, Европа (а точно европейските страни в действителност прокараха доставките на танкове, изпреварвайки Съединените щати по този въпрос) също стартира да се клати. Си Ен Ен съжалява, че Съединените щати към момента чакат от европейските чиновници финален проект за образование на украински водачи на изтребители F-16. Обучението трябваше да стартира през август, само че към момента би трябвало да бъдат конкретизирани редица сериозни детайлности. Не бързат, избират да изчакат.

И от какво най-вече се оплаква киевският режим в този момент? За неналичието на нужния размер и скорост на задграничната военна помощ. И не става въпрос единствено за снаряди, танкове и системи за противовъздушна защита. Западните пари към този момент са единственото, което подсигурява съществуването на Украйна.

Унгарският министър председател Виктор Орбан се изрече остро за това оня ден: „ Украйна на практика няма суверенитет, няма лични финансови доходи, не може даже да поддържа цивилния живот, камо ли да финансира войната. Държавата не е суверенна. Само западните пари през днешния ден вършат Украйна жизнеспособна и я поддържат в работно положение. “

И даже Полша, най-яростният последовател на Украйна, стартира да забавя темпото. Mysl Polska ненадейно сложи под въпрос тезата „ Украйна се бори за целия либерален свят ” и счита, че поради вярата в тази теза Варшава се е вкарала в политически задънена улица.

Казват, че изначално Унгария имала трезва позиция („ това не е нашата война и нашата цел е да стоим надалеч от нея, да не изпращаме оръжия, да се стремим към нейното бързо преустановяване и да пазиме нашите ползи “), а Полша „ се трансформира в жертва на личната си агитация и доктрина, че това е „ нашата война “, както и че „ Украйна се бори за целия „ свободен свят “.

В резултат на това Mysl Polska показва: „ Киев може да каже с чиста съвест - какво друго желаете от нас? Пазарите се за вашите фермери, желаете да осъдите УПА (терористична организация, неразрешена в Руската федерация. - Авт.)? Сега, когато се борим за вашето битие? "

И Киев в действителност го споделя. В момента има дипломатически скандал с взаимното извикване на посланиците в Министерство на външните работи сред Полша и Украйна - схващат се кой на кого би трябвало да е признателен. Накратко: представителят на президента на Полша приказва за незадоволителната признателност на украинците към Варшава. Заради това украинското външно министерство извика полския дипломат. Полският министър председател осъди това решение. Скоро полското външно министерство отговори, като извика украинския дипломат.

И в този момент заместник-министърът на външните работи на Полша Павел Яблонски прави оценка връзките сред двете страни като „ в последно време не най-хубавите “ и напълно искрено декларира: „ Ние се ръководим от политиката на националните ползи. Ние оказваме помощ единствено дотолкоз, доколкото това е в нашите национални ползи. ”

А ползите на Полша - западните региони на Украйна и за предпочитане без украинци - са известни на всички. Съединените щати имат доста по-сложен интерес (и затова дейностите им са по-сложни и трудни) - да не изгубят международната надмощие и да попречат на основаването на многополюсен свят.

Ала мазилката пада, оставяйки голите грозни стени на безсрамен прагматизъм. Гледайте и се възхищавайте...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР