Политиците коментираха на влизане в НС дали ще бъде приет

...
Политиците коментираха на влизане в НС дали ще бъде приет
Коментари Харесай

Кои депутати са за или против кабинет на Габровски

Политиците разясниха на влизане в Народно събрание дали ще бъде признат кабинетът на Габровски.

" Министри като Николай Павлов, които Министерство на вътрешните работи по наше време искаше да арестува, са част от препоръчаните министри ", сподели Кирил Петков от Политическа партия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Така че мисля, че този кабинет няма да мине, добави той.

България има потребност от държавно управление. Движение за права и свободи приказва и работи по тази тематика. Това съобщи на влизане в Народното събрание депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев.

" Ние и да подкрепим, считаме, че е компромис, какъв тъкмо - ще чуете в залата. Но в случай че показват стратегия, която е в посоката, в която ние работим, в случай че дебатът е в тази посока, ще подкрепим ", добави Цонев.

Рамадан Аталай от Движение за права и свободи разяснява, че през днешния ден е първият ден, в който партиите би трябвало да се вразумят. Ние най-вероятно ще подкрепим това държавно управление, трябват работещи институции, добави Аталай.

Оставам оптимист, нека разсъдъкът надделее. Надявам се разговорът, разсъдъкът, подадената ръка да вземат превес. Надявам се поддръжката да ми стигне, тъй като това е в полза на всеки гласоподавател, без значение от коя политическа мощ е, съобщи в Народното събрание проф. Николай Габровски.

По думите му главните задания, които проектокабинета си слага са общонационални, те не са партийно оцветени и са в полза на всяка една от партиите. Много е сложна политическата обстановка, сподели още проф. Николай Габровски.

Няма да имаме държавно управление през днешния ден, в случай че нямаме някаква изненада от задкулисието. Това съобщи на влизане в Народното събрание депутатът от " Демократична България " Атанас Атанасов.

" Демократична България " остава ли изрично срещу, всички депутати?

- Имам възприятието, че всяка заран би трябвало да се кълнеме пред вас. Заклевам се! - сподели още Атанасов пред публицисти.

Няма да работим с ГЕРБ, от нас имат 53 гласа срещу, съобщи в Народното събрание Настимир Ананиев от " Продължаваме Промяната ".

По думите му този кабинет, който се предлага, е огледало на ръководство ГЕРБ-ДПС.

" Това е кабинетът на Бойко Борисов ", добави Настимир Ананиев.

Според него е значимо да има градивна съпротива.

" Подкрепяне този кабинет. Нека да забележим какво ще свършат ", съобщи депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Всичко, което е за хората е задоволителен претекст, добави той.

" За да се спре с разделянето, някой би трябвало да поеме отговорност. Президентът е измамен. България има потребност от постоянен кабинет, в третия мандат ще забележим огледалния облик на хартиената коалиция ", сподели още Настимир Ананиев.

Резултатът през днешния ден ще окаже посоката в идващите месеци, даже и години. Това съобщи Тома Биков от ГЕРБ-СДС. По думите му явно в зала ще стане ясно дали кабинетът " Габровски " ще получи поддръжка, в което няма нищо неприятно.

Всяка партия ще вземе своята позиция и ще носи отговорност за нея, без значение каква е тя.

Биков сподели още, че е надалеч от мисълта да събират един по един шест гласа, които математически не доближават за утвърждение на оферти от Габровски състав на кабинет.

По думите му е обезпокоен, че демократични партии като " Демократична България " и Българска социалистическа партия няма да поддържат това държавно управление.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР