Политици и местни ръководители осъдиха нарушителите на обществения ред, които

...
Политици и местни ръководители осъдиха нарушителите на обществения ред, които
Коментари Харесай

Марк Рюте порица престъпното насилие на корона бунтовете

Политици и локални ръководители осъдиха нарушителите на публичния ред, които влязоха в конфликти с полицията в десетина градове в Нидерландия през вчерашния ден през втората нощ на полицейския час поради епидемията, съобщи АП.

Премиерът Марк Рюте окачестви като " недопустимо " държанието на стачкуващите, а по думите му това " няма нищо общо с протестирането, а е незаконно принуждение ".

При размириците протестиращи против вечерен час, въведен в събота, нападнаха полицията, възпламениха коли и колела.

В южния град Айндховен протестиращите хвърляха фойерверки, разграбваха супермаркети и разбиваха витрини.

По-малки митинги се организираха в Амстердам и в други градове в цялата страна.

Около 250 души са били арестувани.

" Моят град плаче, аз също ", сподели нощес пред медии кметът на Айндховен Йон Йоритсма, съгласно който вандалите из града, които са подпалвали коли, хвърляли камъни и бомбички по служителите на реда, трошили прозорци и грабили в супермаркети, са " изметът на света ". Той изрази безпокойство, че в случай че това продължава, кралството ще се запъти към революция.

" Тези демонстрации бяха завладяни от хора, които желаят единствено едно нещо и то е да безчинстват ", сподели нощес Хуберт Брулс, кмет на Неймеген и началник на няколко локални организации за сигурност. Министърът външната търговия и съдействие за развиване Сигрид Каг съобщи, че това принуждение не може да бъде извинено. Тя изрази вяра, че полицията " ще намери всички тези хора и ще има тежки санкции ".

В Амстердам органите на реда задържаха през вчерашния ден 190 индивида на неразрешена проява, а в Айндховен арестуваните са минимум 55.

В източния град Енсхеде тълпата хвърляше камъни по прозорците на болница, в нощта против неделя младежи подпалиха пункт за тестване за ковид в рибарското градче Урк. На помощ са били пратени военни служители на реда в двете обитаеми места.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР