Политици, експерти, адвокати и природозащитници ще се включат в екологичен

...
Политици, експерти, адвокати и природозащитници ще се включат в екологичен
Коментари Харесай

`Екоминистърът на форум за климатичните промени и правата на хората

Политици, специалисти, юристи и природозащитници ще се включат в екологичен конгрес на тематика „ Нарушава ли България правата ни с неналичието на съответни ограничения против климатичните промени? “.

В полемиката ще взе участие и министъра на околната среда и водите Юлиан Попов.

Форумът е част от интернационална самодейност за повишение на информираността на хората за техните климатични права, подкрепена от Европейския съюз.

Липсата на съответни ограничения на страните и бизнеса за намаляване на климатичните промени нарушава правото на хората на живот, здраве, достъп до чиста храна и вода, независимост и персонален живот, споделят уредниците от „ БлуЛинк “ – мрежа за гражданско деяние, в основата на която са 8 екологични организации. Цитират и отчет на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда, съгласно който броят на климатичните каузи съвсем се е удвоил сред 2017 година и 2020 година Такива към този момент има и в България.

Могат ли хората с наводнени парцели в Северозападна България да съдят страната в границите на разрастващото се климатично право и до каква степен подготвени сме като общество да отстояваме климатичните си права – това са част от тематиките в полемиката през днешния ден.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР