Политиките в областта на културата, образованието, медиите и спорта трябва

...
Политиките в областта на културата, образованието, медиите и спорта трябва
Коментари Харесай

Борба със структурния расизъм

Политиките в региона на културата, образованието, медиите и спорта би трябвало да бъдат поправени, за унищожаване на структурният расизъм в Европейски Съюз.

Очаква се в резолюция, която ще бъде гласувана във вторник (резултатите ще бъдят оповестени в сряда сутринта), евродепутатите да призоват страните членки на Европейски Съюз да се оправят със структурните корени на расизма и дискриминирането в Европейски Съюз.

Проектотекстът изисква да се отстрани расовата и етническата сегрегация, която към момента съществува в просветителните системи на някои страни от Европейски Съюз, и преподавателите от расовите и етническите малцинства да имат еднакъв достъп до работа като учители.

Други препоръчани ограничения включват апел към медиите да спрат да популяризират стигматизиращи послания, които дехуманизират членовете на избрани етнически или расови групи, както и предложение да се спре финансирането от Европейски Съюз и страната на медии, които предизвикват речта на омразата и ксенофобията.

В текста се показва и паника от обстоятелството, че понастоящем единствено 15 страни членки имат национални проекти за деяние против расизма.

Контекст

По данни на 45 % от хората от северноафрикански генезис, 41 % от ромите и 39 % от хората от Субсахарска Африка са подложени на дискриминация въз основа на техния етнически или имиграционен генезис.

Според изследване на от 2019 година, повече от половината европейци считат, че расовата дискриминация е необятно публикувана в тяхната страна, като „Да си ром“ (61 % от анкетираните), „Етнически произход“ (59 %) и „Цветът на кожата“ (59 %) са трите съществени учредения за дискриминация, посочени от жителите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР