Политиките в Бюджет 2024 подготвят следващите избори. Това заяви по

...
Политиките в Бюджет 2024 подготвят следващите избори. Това заяви по
Коментари Харесай

Експерт : Бюджет 2024 г. крещи за следващи избори

Политиките в Бюджет 2024 приготвят идващите избори. Това съобщи по БНР доцент Григорий Вазов, член на Фискалния съвет. " Вдигаш работни заплати, пенсии, минимални приходи. Когато дойдат другите на власт, те би трябвало да извършват тази политика, а няма да могат и автоматизирано ще се трансфорат във отговорни ". 

Има миг на нерално планувани доходи, означи специалистът. 

В целия бюджет е залегнала една проинфлационна политика, регистрира той още една уязвимост на квалифицирания план за систематизиране на държавните финанси. 

" Бюджетът не прави нищо за преодоляване на инфлацията. Наблюдава се една трайна наклонност за разширение на обществения бранш. Държавните разноски слагат още веднъж на напред във времето нуждата от осъществяване на структурна промяна. 

Имаме ритъм на инфлация, който изпреварва този в Европейски Съюз. Цялата бюджетна политика би трябвало да е ориентирана към преодоляването й.

Когато наливаш запас под формата на обществени разноски, те не би трябвало да изпреварват продуктивността на труда ". 

Като " огромна неточност " регистрира доцент Вазов събирането на 100% дял от държавните предприятия. 

" Това опонира на всякаква икономическа логичност. Тези предприятия стоят извънредно добре като икономическите индикатори и обезпечават доход за Брутният вътрешен продукт. В тази добра икономическа обстановка ние ги блокираме ".

Експертът счита, че правителството се е поддадало на напън при опазване на диференцираните данъчни ставки.

Той не вижда опасности при осъществяването на бюджета за тази година, само че предизвести, че би трябвало да се внимава с правенето на идващия.

" Бюджетът е и политически документ. Депутатите би трябвало да внимават какъв ще бъде проинфлационния резултат от техните оферти "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР