Политиките на Федералния резерв ще върнат заплахата от инфлацията сред

...
Политиките на Федералния резерв ще върнат заплахата от инфлацията сред
Коментари Харесай

Питър Шиф: Цунами от инфлация ще удари САЩ

Политиките на Федералния запас ще върнат опасността от инфлацията измежду популацията и пазарите в Съединени американски щати, разяснява основният изпълнителен шеф на основаната в Уестпорт, Кънектикът Euro Pacific Capital Питър Шиф, съобщи Fox Business. Централната банка намали три пъти главния лихвен % в хода на тази година, а също така разгласи колосални стратегии за инжектиране на ликвидност на пазарите.

По думите на Шиф, резултатът от тях, както и от стратегиите на централната банка, осъществявани през последното десетилетие, към този момент е налице. Цените за семействата и бизнеса към този момент нарастват по-бързо от приходите на средностатическия американец, а занапред следва да се усетят още по-тежко от жителите на страната. Тогава ще стане ясно в каква степен Федералният запас е изкривил пазарите.
 Питър Шиф: Пазарите порастват, само че има пукнатини под повърхността
Питър Шиф: Пазарите порастват, само че има пукнатини под повърхността

Индикаторите, отразяващи действителната стопанска система, бележат спад

" Причината, заради която Фед намали главните лихвени проценти, беше, че през предходната година въздухът стартира съществено да излиза от балоните в стопанската система ", сподели Шиф. " Затова централната банка трябваше да надуе още въздух в тях. Това не е една мощна стопанска система, тя в никакъв случай не е била такава. Цялото нещо е заблуда. "

Шиф беше измежду анализаторите, които вярно предвидиха взривяването на имотния балон преди десетилетие. Той докара до настъпването на Голямата криза и е измежду аргументите за продължаващите проблеми на стопанската система на Съединени американски щати от 2008 година насам.
 Питър Шиф: Федералният запас не може да спре количествените удобства
Питър Шиф: Федералният запас не може да спре количествените удобства

Според специалиста централната банка още веднъж се впусна в количествени удобства, въпреки да не ги назовава по този начин

" Ще бъдем ударени от цунами от инфлация в тази страна ", разяснява също Шиф, допълвайки, че стопанската система на страната ще изпадне в " инфлационна меланхолия ".

Според данните, оповестени в сряда предходната седмица, потребителските цени набъбнаха с 2,3% на годишна основа през ноември. Предпочитаният от Федералния запас измерител - главните персонални потребителски разноски, набъбна с 1,9% през октомври, тъкмо под задачата на централната банка от малко под 2%. Ревизираните данни ще бъдат оповестени в края на декември.

Официалната инфлация е ниска, което е измежду терзанията за ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл. Въпреки това американците стават очевидци на непрекъснато повишаваща се цена на живота, която се повишава по-скоростно, в сравнение с техните приходи.
 Фед обмисля ново предписание за увеличение на инфлацията
Фед обмисля ново предписание за увеличение на инфлацията

От централната банка обаче не разкриват какво е то

" Иронично е, че Пауъл стартира конференцията в сряда, отдавайки респект на ръководителя на Федералния запас Пол Волкър, който умря по-рано тази седмица, защото централната банка ще съживи инфлацията, която Волкър погреба ", уточни Шиф. По време на управлението му на Федералния запас в края на 70-те и началото на 80-те години Волкър съумя да успокои показателят на потребителските цени, който беше достигнал двуцифрени стойности, преди Фед да усили главните лихви до ниво над 20%.

" В предишното никой не би желал да пусне духа на инфлацията от бутилката, само че тъкмо това възнамерява да направи Пауъл ", сподели Шиф. " Е, знаете ли какво, откакто той един път е на независимост няма по какъв начин да се прибере назад. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР