Политиката трябва да представи решения, които да обединят обществото. Прекалено

...
Политиката трябва да представи решения, които да обединят обществото. Прекалено
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: ИТН взеха изборите с говорене срещу вакси...

Политиката би трябвало да показа решения, които да обединят обществото. Прекалено доста страхът влезе в ръководството на рецесията в България предходната година и това докара до съмнение. Това мнение изрази пред БНР доктор Аспарух Илиев, началник на лаборатория по инфекции на мозъка в Берн.

Според него още при започване на Covid рецесията от ГЕРБ „ на правилото на лъжливото овчарче “ са изпуснали момента да ръководят рецесията „ както би трябвало “. „ Малко е късно, само че в никакъв случай не е невероятно да се опитаме част от обществото още веднъж да я вземем на кораба на верните ограничения “, съобщи Аспарух Илиев в предаването „ Преди всички “.

Антиваксиналната и антиковид изразителност в основата на акцията на Има Такъв Народ са измежду главните фактори за техния избирателен триумф, разяснява Аспарух Илиев във връзка заявките на най-голямата политическа мощ против насилственото имунизиране.

„ Не може да приказваме за дискриминация, изключително когато става дума за здраве “, счита експертът.

По думите му битката с този вирус „ не е толкоз къс спринт, а по-дълъг маратон “.

„ В момента Делта разновидността понижава леко успеваемостта на имунизациите и демонстрира, че вирусът е в положение да се трансформира и ние би трябвало просто да се напаснем. Това няма да продължава постоянно, тази смяна.

Вирусът се трансформира, само че това няма да е безконечен развой на смяна 20 години. Няколко промени, които в границите на интервал от няколко месеца до година-две може би ще ни изненадват, само че имунизациите ще са в положение да го „ настигнат “, да поправят това. “

Илиев оспори тезата „ по-добре да го прекарвам, в сравнение с да се имунизирам “ и посочи, че „ това не е вярно, също така вирусът е в действителност рисков “. Специалистът поучава да не се опитва с персоналното здраве и да не се разчита на това да се прекара.

Аспарух Илиев уточни, че да се употребява в актуалната обстановка понятието „ медицински фашизъм “ във връзка на рестриктивните мерки за неимунизирани, е исторически и човешки цинизъм. Според него се постановат „ ограничавания за надзор над инфекциите “, познати от епохи – да вземем за пример изолираност и ограничение на придвижването.

Ваксините при Алфа разновидността на ковид са имали доста понижаващ резултат върху отделянето на вирусни частици, разясни Илиев.

„ Да, не чакахме Делта разновидността да мутира по този метод, само че и с това ще се оправим. Ваксинирането е метод, по който страната управлява инфекциите. “

Запитан дали по-големите рестрикции за неимунизирани биха докара до по-голямо търсене на подправени документи, Аспарух Илиев уточни, че „ това е неминуем резултат “.

Той показа, че до него пишат хора, които загатват за „ ужасно огромен брой лекари, които издават подправени документи “, което за него е „ закононарушение и нарушение на здравната нравственос от най-груб темперамент “ и Лекарският съюз би трябвало да лишава права.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР